fredag 18. oktober 2013

Squash

Visste du kanskje at på idrettsbygget vårt oppe på Dragvoll har vi tre flotte, kjempefine squashbaner? Og har du ikke prøvd det artige, utfordrende og fysisk krevende spillet før, er det i hvertfall på tide!

Squash er et racketspill med opprinnelse i England på 1800-tallet. Det spilles vanligvis ved at to og to spiller mot hverandre, men kan også spilles i double-variant ved at man spiller to og to på lag. Squash spilles innendørs på baner med fire vegger med egne squashracketer og med en liten, myk og hul ball som spillet har fått sitt navn etter. Squash regnes som et meget fysisk krevende spill, og det er i tillegg kjempemorsomt! Hurtig og slitsomt, og veldig artig å utfordre venner og bekjente.

I en liten oppsummering spiller man squash ved at ballen slås mot frontveggen, evt via en av de andre veggene. Ballen må treffe under den øvre vegglinjen, og over den nedre. Når du server må den også treffe frontveggen over servelinjen. Kampene spilles vanligvis i tre eller fem games hvor hvert game går til 11 poeng, og man må alltid vinne gamet med minimum to poeng.

Alle de gjeldende reglene for squash er fint hengt opp på tavlen ved squashbanene på Dragvoll, så det krever svært få forberedelser i forkant av en squasøkt. Men har du lyst til å sette deg ordentlig inn i reglene, er det bare å ta en titt på denne siden.

Alt du trenger å vite henger ved
banene!
Og blir det noen tvil under økten, er det bare
å ta ekstra titt på reglene!



Min flotte og sporty squashbuddy Elise 

Klare for fredagsøkt!

Har du ikke prøvd squash før, er det absolutt på tide. Svært lettvint er det også, i og med at du kan booke bane selv på sit.no/trening, eller følge denne linken. Bare velg Dragvoll idrettssenter og Squash i menyene. Racket og ball får du også låne for en billig penge :)

Og så er det verdt å merke seg den viktigste regelen under en squashkamp; "UNDER EN BALLVEKSLING SKAL MAN ALDRI FORSØKE Å SLÅ BALLEN HVIS DET ER FARE FOR Å TREFFE MOTSTANDEREN MED BALLEN ELLER RACKETEN. I SLIKE TILFELLER STOPPER MAN SPILLET, OG MAN SPILLER ENTEN BALLVEKSLINGEN PÅ NYTT ("LET"), ELLER SÅ BLIR MOTSTANDEREN STRAFFET ("STROKE")."

God trening!

Nina 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar