Det var med stor skepsis vi bestemte oss for å teste ut denne pizzaen som et alternativ til den klassiske fredagspizzaen forrige uke. Vi var litt usikre på om dette i det hele tatt kunne kalles for pizza uten å fornærme sine italienske slekninger. Men etter at den var kladdet sammen, stekt og smakt på, var vi enige om at det faktisk var pizza, selv om oppskriften ikke gjorde oss like skråsikre til å begynne med.
Nå for tiden florerer det av merkelige oppskrifter rundt omkring på ulike blogger her på nettet, og ofte inneholder oppskriftene ingredienser jeg ikke en gang har hørt om tidligere. Likevel er det av og til artig å legge skepsisen til side, og prøve noe helt nytt! Det går fint an å gå langt utenfor egen komfortsone også i matveien (av og til!).
Oppskrift (for 2 personer)
Bunn:
60 g havregryn
2 bokser tunfisk
2 egg
oregano
1 ts salt
Fyll:
Her er det lov til å bruke det man liker best!
Fersk sjampinjong
Løk
Hvitløk
Pesto
Hakkede tomater
Ost
Auberginer
Annanas
Ost til topping
Fremgangsmåte
1) Forvarm ovnen til 225 grader.
2) Sil vannet av tunfisken. Bland så tunfisk, egg, havregryn og oregano god sammen. Spe med vann hvis røren blir alt for tørr.
3) Fordel "pizzadeigen" utover en bakeplate med bakepapir, og stek bunnen nederst i ovnen i ca 15 minutter (til den blir sprø).
4) Stek sjampinjong, løk og hvitløk sammen i litt olje
5) Sil ut en del av væsken av de hakkede tomatene. Fordel pesto utover den ferdigstekte bunnen, ha så på tomatene, ferdigstekt løk/sjampinjong/hvitløksblanding og det du ellers måtte ha lyst til å ha på pizzaen din.
Vel bekomme!
Klem Nina
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar