fredag 1. februar 2013

Trivelig trening del 1

Du har sikkert sett denne plakaten rundt omkring på
sentrene, og regler er til for å følges :)
Det har med tiden blitt utrolig mange medlemmer i SiT Idrett, og det er ikke annet enn fantastisk at så mange studenter er interessert i trening og helse. Med stigende antall medlemmer, blir det stadig flere og flere trenende på sentrene våre, både i styrke- og kondisjonsavdelingene, men også på spinning- og gruppetimer! Dette kan føre til kaos om ikke hver og en følger reglene SiT har satt for bruk av treningssentrene, og generell "treningssenterkultur". Så her kommer noen små tips til hjelp på veien mot at vi sammen kan få et enda bedre treningsmiljø både på Dragvoll, Gløshaugen og Portalen!:)

I dette innlegget er det fokus på bruken av selve treningssenterene, og så kommer det et innlegg til senere om spinning- og gruppetimer.

Triveligere trening:

- Treningskortet skal brukes hver gang du trener, og ha det klart slik at du ikke lager kø ved kortleseren. Finner du det ikke i lommen eller bagen, tre til siden slik at du ikke forsinker andre. Og har du ikke treningskortet med, finn frem legitimasjon. Har du verken treningskort eller legitimasjon - så får du dessverre ikke trene!

- Del på apparatene; trener du alene og har lange pauser mellom settene dine, la andre ta mellom om det er mulighet for det. Så får flere trent samtidig, andre slipper å stå i kø og irritere seg, og man sparer tid! Det å la andre trene sammen med deg, kommer deg selv til gode neste gang :)

- Når du trener kondisjon, er det normalt å svette mye. Det er deilig for deg, men ikke like deilig for personen som skal bruke kondisjonsapparatet etter deg. Vær flink til å tørke av med såpevann og papir når du er ferdig, og alle helst bør du ha med deg et håndkle! Dette gjelder også om du for eksempel svetter svært mye under styrketrening, tørk av etter deg - og bruk gjerne håndkle på mattene.

- God orden i treninsrommet er alltid hyggelig! Hvis du selv er på trening og skal bruke utstyr for styrketrening, så er det deilig å slippe å måtte lete senteret rundt etter det du trenger. Enkelt og greit skal du legge ting tilbake der de hører hjemme; vektskivene og medisinballene skal tilbake på stativene sine, mattene tilbake på krokene eller stangen sin, og håndtak osv tilbake i de sorte boksene. Det handler om at det skal være enkelt å finne frem for andre - tenk at du skal være snill mot "fremtidige deg"! :)

- Er du for eksempel og trener styrke på ettermiddagen da det gjerne pleier å være mange mennesker i styrkerommet samtidig, så husk på at du ikke er alene. Dette gjelder på flere områder, og spesielt når det kommer til det å forstyrre andre. Skal du spørre om hvor lenge en person har igjen, eller om du kan ta et sett i pausen til en annen, ikke spør mens den personen holder på med sitt, mange er da svært fokusert. Her må man også tenke på sikkerheten til de som løfter tungt og konsentrere seg.
Og skal du gjøre øvelser som tar mye plass, og hvor du kanskje (uten at du tenker over det) kan være til fare for andre, se deg rundt - og ikke ta det som en selvfølge at alle andre er obs på hva du driver med.

- Er det veldig fullt på senteret, og de fleste vektskivene er i bruk - husk å spørre før du tar fra andre ( men igjen, ikke når noen er midt i et løft). Det kan hende at vektskiver som står ved siden av en som trener er ment for bruk i neste sett.
Har han egentlig singlett på?

- Av hygeniske årsaker, som det også står i reglene for bruk av treningssentrene, er det ikke lov til å trene uten sko, og i hvertfall ikke barbeint. Og skoene du har på deg må ikke har sort såle, dette kan sette merker på gulvene, og er ikke spesielt artig for rengjøringspersonalet å vaske vekk. Vi oppfordrer også våre trenende til å bruke t-skjorte på trening.

- Treningsapparatene: Bruk de til det de er ment for. Selvfølgelig er det lov til å gjøre øvelser i stativ som egentlig ikke er ment for det du skal gjøre, men har du mulighet til å velge andre stativ enn de mest populære (som for eksempel knebøystativene), unngår man unødig kø og irritasjon blant andre.
Hvis vi tenker litt over vår egen oppførsel på treningssentrene - blir det mye triveligere å trene!

Resten av reglene for bruk av sentrene til SiT Idrett finner du her. Så håper jeg at vi sammen klarer å skape et enda bedre treningsmiljø for oss selv og andre :)

Nina

5 kommentarer:

  1. Bra innlegg, Nina! Ikke mye skal til hvis alle går i seg selv og ønsker en trivelig trening. Gleder meg til å lese del 2;)

    SvarSlett
  2. Ja ikke sant, det er ikke så mye som skal til :) Vi vil jo gjerne ha best mulig treningsmiljø på sentrene våre :)

    SvarSlett
  3. Alltid like morsomt at dere trekker frem menn som går i singlet, men damene slipper unna...

    SvarSlett
  4. Kan det henges opp plakater med kortversjon av denne i garderober etc.? Jeg er så lei av å vente i kø på Gløshaugen når den foran meg skal ha 4 sett roing med pause i mellom, der man bare okkuperer benken. Ikke så enkelt for meg som jente å spørre om guttene vil dele apparat med meg ;)

    SvarSlett
  5. syns jenter ikke at vi menn som går med singlet er hotte? :S

    SvarSlett