torsdag 7. februar 2013

Trivelig trening del 2

Her kommer innlegg nummer to om hvordan vi kan få det enda triveligere på sentrene våre, og denne gangen er tipsene rettet mot gruppe- og spinningtimer. Man har forskjellig grunn til hvorfor man ønsker å delta på denne typen timer, noen vil bare komme seg opp av sofaen og gjøre "noe", for andre er det kanskje bare på timer de har anledning til å treffe venner i en ellers travel hverdag, mens for andre er det treningsfokuset som ligger til grunn. Uansett hvorfor man drar på gruppetrening, ønsker vi i SiT Idrett at alle behov skal dekkes, så langt vi klarer å få det til, og at alle skal respekteres, uansett hvilken grunn de har til å være tilstede på akkurat den timen :)

Jeg har snakket litt med de andre instruktørene om hva de tenker og synes, og har fått mange fine innspill til hvordan de mener vi skal få et enda bedre miljø i salene våre. Fra og med du går inn døren til en av våre saler, enten du skal på spinning, aerobic, pilates eller yoga, er det fint om du er fokusert på hvorfor du er der, og hva du ønsker å få ut av timen. Når instruktøren lukker døren og begynner å prate, har timen startet, og da er det ikke rom for å gjøre stort annet enn det man har kommet dit for. Jeg vet selv av egen erfaring med det å gå på time sammen med venner at det er svært fristende å prate om alt som har skjedd siden sist man så hverandre, men av respekt for de andre deltagerene, og instruktøren som har timen - så lar man være. Selv om det er hyggelig, virker det dessverre forstyrrende.
Behagelig volum!

De fleste instruktørene i SiT er svært glade i mye energi og høy musikk - men dette gjelder ikke alle andre. Vi blir til tider litt "volumdøve", og skrur opp lyden i vildens sky - blir det for mye - så si i fra! Vi vil ikke at folk skal plages bare fordi vi liker å ha det høyt. I noen av salene er det også vanskelig å høre hvordan lyden er for deltagerene, da instruktøren gjerne står anerledes plassert enn resten av de som er i salen.

Ikke vær redd for å si i fra hvordan du opplevde timen du var på! Vi lager timer for at dere skal synes de er bra, og for at dere skal få best mulig utbytte. Det er viktig med tilbakemeldinger - både ris og ros! Det er hyggelig å høre det hvis man gjøre en god jobb, det motiverer til å fortsette å jobbe som instruktør, og legge ned mange timer med forberedelser og planlegging av gruppetimer. Men det aller viktigste er å få tilbakemelding hvis det er noe som ikke er bra, dette for å kunne endre på ting som ikke fungerer sett med en deltagers øyne.

Skal du på spinning - så ta med deg et håndkle! Det kan være lett å glemme hvis man ikke er vant til det, men av hygeniske årsaker anbefales det på det sterkeste. Legg det frem sammen med treningsklær, sko og vannflaske dagen før. Det er også mye deiligere å tørke svetten med et mykt håndkle, enn med papiret som er i spinningsalene. Skal du på en gruppetime hvor man ligger en del på matte, ta med håndkle dit også!

Fint og ryddig - klart for neste time!
Når det kommer til å holde orden, gjelder det samme i salene som eller i treningssentrene våre. Rydd opp etter deg når du har vært på time, dette gjelder også vektskiver man har tatt med, men ikke brukt under timen. Har du vært på spinning, skal motstanden på sykkelen skrus ned, styret og setet løsnes, og man skal tørke av med såpevannet som henger på søppelbøttene. På gruppetimer rydder man bort både step, matte, stang og vektskiver. Så blir det mye hyggeligere for de som skal bruke salen etterpå! God køkultur har vi også med oss når vi skal hente og legge på plass utstyr, det skal være nok til alle :)

Og så må vi huske at når man skal på time så må man dra kortet både i bookingmaskinen for å få ut reservasjonslapp, men OGSÅ i den vanlige kortleseren! Dette må man være litt ekstra obs på på Portalen, da det er lett å tenke at det holder å dra kortet i bookingmaskinen som gjerne er den første man går bort til når man kommer inn på senteret før man skal på time!

Til sist så minner jeg om at hvis du har booket plass på en time, men ikke får til å dra likevel - så husk å melde deg av! Dette gjør du enkelt på nettet under oversikten over dine reserverte timer, trykk på meld av for å melde deg av en time - og husk at dette må gjøres min. 60 minutter før timen starter for å unngå at du får prikk! Når du melder deg av, får en annen person plass på timen - igjen handler det om "å være snill mot fremtidige jeg"! Neste gang er det kanskje du som får plass på favoritt-timen din ;)

Da håper jeg alle går litt i seg selv, og bestemmer seg for å gjøre et lite bidrag til at det skal bli enda triveligere å trene i SiT! :)


Nina

2 kommentarer:

  1. Et tips til renslighet i spinningsalen er at alle tar med seg papir når man kommer, også går instruktøren rundt og sprayer på alles papir når timen er ferdig. Da slipper man kø til sprayflaska, og alle vasker sykkelen sin. Fungerer veldig godt på det sentret jeg har vært på tidligere :)

    SvarSlett
  2. Vasking av syklene og annet utstyr etter bruk er generelt noe vi i SiT synes er viktig, og vi jobber med å tilrettelegge det på best mulig måte. Ideen er formidlet videre :)

    SvarSlett