søndag 3. februar 2013

Bymarka på sitt beste!


Skistua ligger fantastisk til, med utsikt
over hele Trondheim
En strålende søndag med eksepsjonelt fint vær i Trondheim! Knall blå himmel, sol, og gradestokken så vidt under null. Slike tilfeller er av de sjeldne, og jeg håper flere enn meg tok turen utendørs. For de som ikke var klar over det, derav undertegnede, var det også den norske turistforeningens "kom deg ut-dagen". De traff bra med været, og hadde ulike arrangementer landet rundt som skulle få folk opp av sofaen og ut i vinterværet!

Når Trondheim viser seg fra sin beste side, og føret sies å være bra, så kan man vel ikke som ivrig skientusiast gjøre stort annet enn å ta turen opp i marka. Skibussen (nr 10) går fra dronningens gate og helt opp til skistua. Dessverre går det litt for få busser, og de går litt for sjeldent, noe som på en dag som denne resulterte i at flere ble kjørt fra på de ulike holdeplassene på veien oppover mot skistua. AtB får nok streng beskjed etter i dag om at de bør sette opp flere avganger i helgene, og jeg håper de velger å gjøre noe med det! Jeg rakk i hvertfall bussen i siste sekund, og var svært glad for at jeg kom meg med på en så spesielt fin dag! Vel oppe på skistua var det bare å spenne skiene fast, og flyte av gårde :)



Gråkallen byr også på muligheter for de
som ikke er så glade i bortoverski

Kjekke gutter i skisporet! Møtte
Mats og Christoffer på søndagstur!

Minus 3 grader og masse snø!

Bymarka byr på mange muligheter!





Har man ikke lagt planer for hvor man ønsker å gå, spiller det ingen rolle. Bymarka har et vel utbygd løypenett, og som oftest er det meste preparert! Løypene er godt skiltet, og du kan stort sett gå der du måtte ønske. Deler av løptenettet har brede, godt preparerte løyper hvor det også er plass til å skøyte. Dessverre er disse delene meget populære blant småbarnsfamiliene i helgene, og jeg synes da det er like greit å gå noen av de opptråkkede løypene, eller i hvertfall velge en litt annen rute enn søndagsturen frem og tilbake til Elgsethhytta. Det å gå litt utenfor de mest populære traseene, gjør hele opplevelsen litt mer spesiell. Mindre mennesker, mer ro, og kanskje enda flottere utsikt!

Fine løypekart - finn ut hvor du skal gå mens du går!

Vær tålmodig om du velger de mest populære rutene,
det er flere enn deg som synes det er fantastisk på ski!


Skyfri himmel og snøkledd landskap! 

Litt utenfor de vanligste løypene - nesten som å være på høyfjellet!

En sjelden og fantastisk dag i Trondheim :)

Hvis finværet fortsetter, noe det i følge yr skal gjøre, håper jeg du tar turen ut på ski du også! Ta med noen venner, pakk sekken med kakao, sitteunderlag og pølser, så slår du to fluer i en smekk -  både trening og sosialt samvær på en gang!

God tur - og god fornøyelse! :)

Nina 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar