søndag 19. mai 2013

Sol og grilling vs. eksamenslesing

Idyllisk på marinen!
Da er vi halvveis i mai måned, og Trondheim har vel aldri vært vakrere?! Nasjonaldagen var fantastisk og nå er  pinsen snart over - allerede..! Lite fristende er det å måtte sitte innendørs å lese når det eneste man har lyst til er å ligge på marinen eller festningen og grille og kose seg.

Kanskje angrer du bittert på at du ikke har vært mer strukturert gjennom hele semesteret, slik at du nå faktisk kunne tatt deg noen timers lesefri pause midt på dagen og utnyttet soldagene til det fulle med god samvittighet. Mest sannsynlig er ikke det tilfellet, og man føler at man må tvinge seg selv til å holde konsentrasjonen oppe innendørs, med hodet gravd ned i pensumbøker.

Men jeg tror det kan være sunt for kropp og sjel, for motivasjon og arbeidsvilje, at man likevel tar seg en god pause utendørs når været er så fantastisk. Det går an å legge opp dagene slik at man kommer seg tidlig opp, leser effektivt noen timer, tar en god pause i solen med grilling og kos for så å gå inn igjen og lese effektivt etterpå! Det vil nok være mye mer motiverende å lese intensivt i viten om at du skal få lov til å gå ut i solen etterpå, og helt greit å lese litt senere på dagen når kroppen og hodet har fått påfyll av sol og varme!

I tillegg til en god pause utendørs, må vi huske på at i en stressende periode som det eksamenstid er, kan trening og fysisk aktivitet være med på å gi økt motivasjon, konsentrasjon, og hjelpe deg med å stresse ned, slappe av og gi bedre søvn! Og nå er det jo helt perfekt å legge treningsøktene utendørs. Er du riktig lur, kombinerer du solpausen midt på dagen med en fin joggetur langs nidelven eller i marka :)

Pause fra eksamenslesing kombinert med dagens treningsøkt!
Forgåpentligvis har de fleste allerede gjort unna en eller flere eksamener, og de heldigste er til og med helt ferdige! Har du mye igjen, og blir ekstra stresset av at du ikke har lest alt som skulle vært lest, og gruer deg veldig til eksamen, så finnes det mange gode råd og tips til hvordan du kan takle eksamensstresset - ta en titt på dette innlegget!

Stå på videre - sommerferien kommer snart enten du vil eller ikke! :)

Nina 

3 kommentarer:

  1. Har du noen gode tips til hva en kan ha på grillen som er sunt og godt :)? Pluss evt. tilbehør :)

    SvarSlett
  2. Jeg synes denne oppskriftene er kjempegod; http://www.matprat.no/oppskrifter/sunne-oppskrifter-god-samvittighet/grillet-laks-med-squashsalat-og-mynteyoghurt!
    Ellers er jo alt av grillspyd med feks kylling, laks, scampi osv kombinert med herlige grønnsaker et sunt og godt alternativ :) Og bytt for eksempel ut kjøpe-potetsalaten med denne herlige, lettvinte og sunne varianten; http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/potetsalat-med-kesam2 :)
    God grilling!

    SvarSlett
  3. Jeg elsker å grille squash i skiver med olivenolje, salt, pepper og sesamfrø. Pleier å kombinere dette med grilla hel sopp, maiskolbe og kesam på siden. Vil du ha kjøtt til kan du jo putte satay-saus (det får du kjøpt ferdig i butikken) på et kyllingspyd og voilà!

    SvarSlett