søndag 12. mai 2013

Ellens grønnsakssuppe - perfekt lesesalmat!


Det gjenstår omtrent en måned med intensiv lesing, oppgaveløsing og en ellers ganske A4-hverdag, hvor man stort sett gjør akkurat det samme fra man står opp til man legger seg. Men samtidig stiger temperaturen utendørs og det at solen har tittet frem i ny og ne, gjør at vi klarer å se enden på det hele - og kanskje gleder vi oss til ferien som kommer om ikke så alt for lenge.

På kostholdsfronten er det lett å sluntre unna nå som vi har det travelt og hektisk, men jo mer vi har å gjøre, desto viktigere er det at kroppen får nok- og ikke minst riktig næring. Derfor kommer her en utrolig god, veldig billig, enkelt og næringsfull grønnsakssuppe som jeg har fått av min gode venninne Ellen. Den er i tillegg nærmest lydløs å spise - så den passer perfekt som mellommåltid på lesesalen (hvor man kanskje opplever å få stygge og skulende blikk om man spiser gulerote, eple eller knekkebrød!).



Du trenger:

- 2 store purre
- 8 poteter
- 1 boks kikerter
- 7 ss olivenolje
- 2-3 fedd hvitløk
- 5-7 dl vann
- litt salt og pepper
- 2 buljongterninger
- en stor gryte



1) Skyll og kutt opp purren
2) Varm oljen i kjelen og ha purren oppi - la det surre til purren blir myk. Ha så i salt, pepper og hvitløk, og la det surre litt til. 
3) Skjær opp potetene i passe små biter og ha det oppi gryten sammen med kikertene
4) Når innholdet i gryten har blitt varmt, hell i vannet og la det koke opp. Putt så buljongterningene oppi. La så suppen koke til alt er mørt.
5) Slå av platen, trekk gryten til siden, og kjør de kokte grønnsakene godt med stavmikser til du får en helt jevn masse. Smak til med salt og pepper.
6) Suppen (eller grønnsaksgrøten som det kanskje heller blir?!) smaker nydelig med ristet brød til.
7) Ta med på skolen, og sett resten i kjøleskapet!

Sunne og gode grønnsaker proppfulle av vitaminer


Frisk og fin purre

Kikerter - rike på proteiner
















La grønnsakene bli myke før du har i vannet
Jevnt og fint med stavmikser
















Sunt og godt!

Vel bekomme!



Nina

1 kommentar: