Bjørnebærpaien vi slumpet sammen senere på kvelden ble, om jeg skal si det selv, utrolig god! Og i de situasjonene hvor man plutselig, helt ut av det blå, får lyst på noe søtt og godt, passer denne enkle oppskriften veldig bra. Paien går overraskende kjapt å lage, og har du ikke tilgang på et sted hvor det vokser bjørnebær, så fungerer nok de frosne fra rema like så godt!
Du trenger:
- Bjørnebær i passe stor mengde.. Men husk at jo mer du har - jo bedre blir det!
- Havregryn
- Smør, ca 150g
- Hvetemel
- Sukker
- Mandler
- Kanel
- Kardemomme
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader
2. Smelt smøret
3. Grovhakk mandlene
4. Ta utgangspunkt i mengden smør og bland sammen havregryn, hvetemel, litt sukker, mandler, kanel og kardemomme
5. Smør en paiform eller en annen ildfast form og fordel paideigen utover og opp langs kantene. Spar litt deig til topping.
6. Hell over bærene slik at det fyller opp og dekker bunnen
7. Fordel resten av røren over bærene, strø på litt sukker, kanel og kardemomme
8. Stekes på nederste rille i ca 20 minutter
9. Serveres rykende fersk sammen med vaniljeis
Gled deg til å smake på noe av det enkleste og beste jeg har spist i sommer :)
Sommerklem fra Nina
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar