søndag 25. november 2012

NiH fitness convention - Del 2

Søndag startet dagen med foredrag, og først på timeplanen var det foredrag med Jannicke Pedersen.  Jannicke er utdannet fysioterapeut, og har årelang erfaring som instruktør. Hun er i dag kompetanseansvarlig for produkt i Elixia Norge, og er kjent for å spre faglig kunnskap med energi og gleder. Hun jobber også daglig med utvikling av instruktører, har lang erfaring som kurs- og foredragsholder, og stor respekt og ydmykhet for hvordan vi som instruktører kan påvirke våre deltagere - gi noe mer enn forventet!


Jannicke Pedersen
Foredraget het "Why be ordinary when you can be extraordinary", og omhandlet mange ulike temaer. Spesielt var det fokus på hvordan man som instruktør kan gjøre noe mer enn forventet, ta steget ut, være "fargerik", og by på noe mer enn A4! For oss som daglig jobber med å instruere andre, handler det i første omgang om å tilfredsstille basiskravene, holde oss til de rammene som er satt for den timetypen vi har. Når det kommer det til musikkbruk er det mye spennende og fancy som kan gjøres, men det er lite som er ekstraordinært, og det meste kan kopieres. Det eneste vi har som er helt unikt, er vår egen personlighet - den kan sjeldent kopieres. "Det handler om å lykkes som instruktør", sier Jannicke, "få deltagerene til å komme igjen" - da har du gjort en bra jobb! 
Et meget spennende og motiverende foredrag! Jannicke er både morsom og engasjerende som foreleser - så dette var helt klart også ett av helgens store høydepunkt! 

Videre gikk turen til ett av labratoriene på NiH, hvor "Live testing av fysiologiske variabler" sto på planen. Her skulle vi få observere hvordan man tester både laktatterskel og maksimalt oksygenopptak. 
Forsøkspersonen klargjøres til testing
Først skulle vi finne forsøkspersonens laktatterskel. Ved å måle laktatkonsentrasjonen i blodet ved økende belastning kunne vi finne ut hvor hardt hun kan arbeide før produksjonen av laktat overstiger eliminasjonen. Denne belastningen er best kjent som anaerob terskel, og sier noe om hvor stor andel av ditt maksimale oksygenopptak du kan utnytte over tid. Dette ble gjort ved gjentatte målinger underveis, og vi fikk ut en laktatprofil. En laktatprofil  blir gjerne testet sammen med VO2max fordi det totalt gir det beste bildet av utholdenhetskapasiteten. Det nytter nemlig ikke å ha høyt maksimalt oksygenopptak, hvis du ikke klarer å nyttegjøre deg det over tid. Etterpå skulle hun teste sitt maksimale oksygenopptak, som er den største mengden oksygen kroppen kan ta opp og utnytte under hardt fysisk arbeid. VO2maks oppgis vanligvis som mL/kg/min. Denne verdien sier noe om kroppens evne til å levere oksygen til muskelcellene, og har stor sammenheng med hvor god utholdenhet og kondisjon du har.

På denne skjermen fikk vi opp de ulike variablene ettersom målingene ble tatt
Sporty å stille opp - ikke særlig behagelig å løpe med munnstykke
Og heller ikke så veldig behagelig å teste VO2max - man må pushe seg
selv så langt man klarer!
Etter testingen på labratoriet var det igjen duket for lunsj! Og alle SiT´erene samlet seg for å spise og prate om helgens mange spennende opplevelser! :)

Videre tok vi turen til enda et foredrag, "Pulsslaget" med Ellen Berntsen. "Pulsslaget AS er leverandør av et folkelig aktivitets- og treningskonsept, spesielt rettet mot den inaktive delen av befolkningen". Intensjonen bak konseptet er å få folk opp av sofaen og tilby gode verktøy for å få de til å komme i gang med litt fysisk aktivitet og en litt sunnere hverdag, og fortsette med det fordi det er lystbetont og helsebringende. Med "Sofa fighters club" og nært samarbeid med DDE, ønsker de å få Ola Normann opp av sofaen!
Ellen Berntsen forteller om konseptet bak "pulsslaget"

Mange deltagere med interesse rundt helse og fysisk aktivitet 
Dagen ble avsluttet med "Krønsj Fønk" med Team Krønsj Fønk. En artig og inspirerende dansetime, hvor veldig mange dansearter snek seg inn i koreografien. Tre sprudlende og flinke instruktører dro oss gjennom den aller siste aktiviteten på NiH fitness convention 2012! Christina Støle Therkildsen, en av instruktørene og gründerne bak Krønsj, ble kåret til årets gruppetreningsinstruktør! En herlig avslutning på helgens convention!


Utfordrende og artig dansetime på slutten av dagen!

Deltagerene fikk ristet av seg det som måtte være igjen av energi!

Det ble en svært vellykket helg, men mange artige opplevelser, tunge og inspirerende timer, og ikke minst flere spennende foredrag! Vi var alle enige om at vi fikk mye påfyll, både faglig og til inspirasjon for å lage nye timer! :)


Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar