lørdag 24. november 2012

NiH fitness convention - Del 1

Sist helg var det, som tidligere nevnt, duket for NiH fitness convention 2012. NiH fitness convention er en stor treningskonferanse som foregår på idrettshøgskolen i Oslo. Det var over 1000 påmeldte deltagere, og i løpet av hele helgen var det mer enn 100 ulike aktiviteter og foredrag man kunne delta på. På det meste gikk det 11 ulike sesjoner parallelt, så uansett hva man valgte gikk man glipp av noe annet spennende! Luksusproblem! 

NiH fitness convention ble arrangert for 2. gang i år, og ble nok en gang en stor suksess! Conventionen er ett av norges største treningsfaglige arrangement, og er hovedsaklig rettet mot de som jobber med i bransjen. Men arrangementet er åpent for alle som ønsker å delta, så her var det et stort utvalg av mange ivrige, sporty og entusiastiske mennesker med en felles interesse - fysisk aktivitet, helse og trening!


Det var to fullespekkede dager med mye trening og mange spennende foredrag!


Lørdag startet dagen med
Piloxing, som er en treningsmetode hvor man blander elementer fra boksing og pilates, og er visstnok en stor trend i Hollywood. Piloxing er utviklet av svenske Viveca Jensen, som tok turen fra LA med sine to hjelpeinstruktører. Og i følge Viveca er dette hva hun ønsker at du skal oppnå med treningsmetoden piloxing; "A fat torching and muscle sculpting workout guaranteed to whip you into shape. Experience the transformation as you attain a sleek, sexy and powerful self-image."
Det var absolutt en artig time, og utfordrende med ulike balansemomenter, men helhetlig var vi som deltok enige i at det var mer show og morro enn knallhard og effektiv trening! 



Etter timen med piloxing var det duket for et helt nytt treningskonsept, som ble lansert for første gang på conventionen; BasisBall. Gründerne bak konseptet er jentene i Back to start Siri Linn Haugen og Silje Blindhaug, og her er hvordan de beskriver treningsmetoden; 
"Back to Start er et firma som tilbyr et nytt og annerledes treningskonsept innen basistrening. Konseptet retter seg mot gruppetrening/personlige trenere/skoler, sportssektoren og individuelle.
Back to Start tilbyr profesjonell kompetanse innenfor sportssegmentet, og ønsker å etablere seg som merkevare gjennom moderne design og et nyskapende, enkelt og annerledes treningskonsept.
BasisBall-konseptet vårt baserer seg på de grunnleggende prinsippene for trening. Vi må alle starte fra vårt individuelle utgangspunkt. Back to Start setter «back to basic»-prinsippene i system og tilbyr skreddersydde konsepter for gruppertening, PT, sportssegmentet og individer."


Merethe og Kishia

Christel i aksjon!

Mange deltagere!

   

Fornøyde jenter etter vel gjennomført 4*4 med basisball!
Det var en artig time, og en bra konsept. Kanskje ikke helt unikt, og man ble til tider lei av å løpe i kø. Men som et gruppetimekonsept kan det nok fungere bra! Motiverende og engasjerte instruktører dro oss gjennom en time lagt opp etter prinsippet om 4*4 intervalltrening. 

Etter de to første timene var det deilig med en lunsjpause, og alle instruktørene fra SiT samlet seg til felles lunsj. 
Kishia, Christine og Alanna :)

Merethe og Elin :)


God stemning!

Videre gikk turen til enda et helt nytt treningskonsept, nemlig "Bungee-training". Dette konseptet er norskprodusert og ble også lansert for første gang på helgens convention. Gründerne bak dette er Kolbjørn Rydvang og Olav Foss, i samarbeid med Høgskolen i Sogn og Fjordane og Idrettshøgskolen i Oslo. Det var Henriette Lund og Team Bungee som presenterte og instruerte konseptet på helgens convention.
Bungee-training går hovedsaklig ut på at to og to jobber sammen med en stor, tykk strikk. Timen er lagt opp etter intervallprinsippet, og skal ikke være for plasskrevende. Svært enkelt, og kan både brukes inne og ute. Man får trent både utholdenhet, styrke, spenst og hurtighet. Timen var lagt opp i 3 bolker på 10 minutter, hvor man vekslet mellom å jobbe med øvelsene og å stå og holde igjen strikken når den andre jobbet, 30 sekunders intervaller. Det var knallhard både å jobbe mot strikken, og å stå og holde igjen. Kjempartig og tungt - og absolutt et av helgens høydepunkter!


Videre gikk turen til foredrag med Eivind Wang og temaet "Skjelettmuskulatur - en hjertens venn". Eivind er førsteamanuensis i idrettsmedisin ved NTNU, og en av mine tidligere forelesere. Et veldig spennende og interessant foredrag om begrensninger i kroppen i forhold til VO2max. 

Dagen ble avsluttet med "Corebare hit nightclub" - en partyinspirert corebaretime med P3-Christine som DJ. Jeg har kun vært på en corebartime tidligere, så litt uvant var det - men veldig morro! En energifull og artig treningsøkt som avslutning på dagen.
P3-Christine!
Engasjerte instruktører!

Fornøyd gjeng klare for å avslutte dagen med Corebare Nightclub!


Totalt sett var lørdagen en kjempebra dag med mange morsome timer, og ett spennende foredrag! 

Del 2 om søndagen kommer fortløpende! :)

Nina 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar