onsdag 7. november 2012

Middagstips; Kyllingwok

Det er travle tider for Trondheims studenter nå som eksamenstid og stress nærmer seg med stormskritt. Selv om man har det travelt med mye å gjøre både på skolen og evt. med jobbing ved siden av, er det viktig å sette av tid til å lage seg ordentlig middag. Når man først setter av tid til å lage seg skikkelig mat, kan det være greit å lage såpass mye at man kan fryse ned/sette i kjøleskapet, og ha middag til flere dager.
Bra for økonomien og bra for tidsklemma!

Denne ukens middagstips er herlig kyllingwok med friske grønnsaker og ris!

Du trenger:


- Kylling
- Ris
- Gulerøtter
- Champinjong
- Brokkoli
- Paprika
- Annanas
- Hvitløk
- Chilli
- Fersk ingefær
- Woksaus av valgfri type 
(i denne oppskriften har jeg brukt blue dragon oyster and spring onion wok sauce)
- Olje til woking
- Evt soyasaus til risen


Slik gjør du

1) Kok opp en kjele med vann og ha risen oppi - ha som mål å være ferdig med resten av matlagingen når risen er ferdigkokt - ca 20 min!

2) Ha olje i wokpannen (har du ikke wokpanne, kan en dyp stekepanne brukes), tilsett hvitløk, chilli og ingefær

3) Skjær kyllingen i terningen og ha den i pannen, wok noen minutter til den er gjennomstekt. Ha den så over i en skål.

4) Skyll og skjær opp grønnsaken, wok en passe stor mengde av gangen

5) Ha så alt sammen, både kjøtt og grønnsaker, i pannen og tilsett woksaus etter eget ønske

6) Nå er helt sikker risen ferdig, la vannet renne av - og server med woken. Bruk gjerne litt ekstra soyasaus på risen hvis det er ønskelig!

7) God middag!


Alle ingrediensene i terninger - friske og fine farger!
Kyllingbitene i wokpannen - skjær en bit i to for å se om de er ferdige!
Ferdig kyllingwok med nydelig woksaus

Det smakte godt denne gangen også - heldigvis! For variasjon; bytt ut grønnsakene og woksausen, og kok fullkornsnudler i stedefor ris - prøv deg frem og finn din favorittkonbinasjon!

Vel bekomme :)

Nina

1 kommentar: