torsdag 15. mars 2012

Afro Workshop

Søndag hadde et lite knippe av SiT-instruktørene workshop i Afro. Dette semesteret er det Marthe S, Elin og meg som har Afro, og tanken bak en workshop var å få flere av instruktørene til å bli interessert i denne gruppetimen. Og hva er egentlig Afro som gruppetime? Afro er en kondisjonsklasse med afrikanskinspirerte trinn og musikk. Trinnene er ganske enkle, slik at det skal være enkelt å komme opp i puls! Nedenfor er det vist eksempel på hvordan afrodansen kan utspille seg (video av Marthe, Elin og meg).

Tuva og Sindre
Elin og Trine



Marte H og Ida M



Stine, Tuva, Heidi, Trine, Marte H, Ida M, Elin, og Sindre og meg foran.








Marit Anne 


25 kommentarer:

  1. Her var det mange afrikanere...

    Evig artig å se hvordan Velferdstingets ønske om å tilby et bredre spekter av aktiviteter for å få flere av de internasjonale studentene i fysisk aktivitet ble så til de grader misforstått av SiT Idrett...

    SvarSlett
  2. At det finst ei treningsform kalla "afro" betyr vel ikkje at den kun er laga for afrikanske/internasjonale studentar eller at det må vere afrikanske instruktørar?
    Afro og afromoves har eksistert ganske lenge før det kom til SiT, og eg vel laga for alle som likar å danse og bevege seg til musikk.. At SiT stadig utvidar sit tilbod er både artig og nødvendig dersom ein skal konkurrere med større kjeder som Elixia, 3T og SATS.

    Eg syns det er knallmoro, du afroman burde prøve du óg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Velferdstinget behandlet for noen år tilbake en handlingsplan for hvordan man skulle bedre trivselen for de internasjonale studentene i Trondheim, basert på funn gjort i Studentenes helse og trivselsundersøkelse. Her fant man at studenter fra land i Asia og land i Afrika var mer stillesittende og underrepresentert i å delta på studentaktiviteter, sammenlignet med studenter fra europeiske land.

      Et av tiltakene som ble spilt inn til SiT Idrett var å tilby en møteplass hvor nettopp bevegelse til ulike afrikanske rytmer, dans og musikk kunne stå i sentrum, slik at det ville appelere til enkelte eller flere som var på utveksling til Norge. Det kan vel du og jeg, Trine, være enige i at SiT Idrett ikke plukket opp...

      At det finnes en mengde forskjellige etiketter å kle inn bevegelse i sal til musikk er jeg fullstendig klar over. Zumba ble en del av SiT Idretts reportoar uten at noen ba om å få flere utvekslingsstudenter fra Latin-Amerika til å komme i bevegelse på Idrettsbygget Gløshaugen eller Dragvoll Idrettssenter.

      Men det var ikke bare at SiT Idrett skulle tilby noe nytt til den samme målgruppen som lå til grunn for den forespørselen som gikk fra Velferdstinget til SiT Idrett.

      Slett
    2. Ok, her sliter jeg litt med å egentlig finne ut hva det er du klager på Afroman. SiT tilbyr Afro etter det jeg skjønner fra dine innlegg her om velferdstinget sine initiativ om å få aktivisert internasjonale studenter? Og hvordan ville du gått frem for å gjøre afro/zumba osv mer....eklektisk? Mer tilnærmelig for målgruppen? Flere internasjonale instruktører, greit, hvordan ville du rekrutert de?

      Ser veldig mye negativt fra deg her, men ingen forslag til bedring, konstruktiv kritikk er noe folk kan jobbe med, dette du kommer med hjelper egentlig....ingen, du føler deg kanskje litt bedre med deg selv? Ikke vet jeg, men kjempeflott at folk kommer med meninger om hvordan ting gjøres, men vær så snill, gjør det ordentlig, slik at ting kan endres til det positive.

      Slett
    3. Jeg har ikke klaget, min observasjon var simpelt hen bare en kommentar på at det ikke har vært samsvar mellom bestiller og fullbyrder. Hva som er bakgrunnen for det, kan jeg kun spekulere i og det er ikke rettferdig overfor deg eller dine kollegaer at jeg skal gjøre her.

      Jeg foreslår at dere leser gjennom reaksjonene som har kommet til innleggene mine og tar en prat dere i mellom om hva som eventuelt har fungert eller ikke fungert. Så slipper man å gi grobunn til spekulasjon, utenfra. For øvrig så stiller du jo ganske betimelige spørsmål, det er jo et godt første steg på veien. Håper at du og dine kollegaer finner svar på dem.

      Slett
  3. Interessant å se på videoen. Det er så gøy å se tre forskjellige instruktører med samme time og likevel så vidt forskjellig preg på timen! Det er en av de virkelige styrkene til SiT Idrett - mangfoldet blant instruktørene. Friheten de får til å finne sin egen stil og dele sin treningglede med deltakerene i salen. Sånt mangler desverre i de store kjedene.

    Ikke vanskelig å se at dette er en time som gir det den lover - både av stemning og effektiv trening!

    SvarSlett
  4. Som Trine sier - mangfoldet i timetilbudet er helt nødvendig for at SiT Idrett skal kunne være et tilfredsstillende alternativ til andre treningskjeder. Som instruktør i både zumba og afro kan jeg faktisk bekrefte at det er disse timene det er flest utvekslingsstudenter, nettopp fordi det er internasjonale treningskonsepter som de kanskje kjenner fra sitt hjemland. Velferdstinget skal ha ros for å fronte et viktig tema, men jeg skjønner ikke helt kritikken til dette innlegget.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kommentaren var ikke ment som kritikk til innholdet i innlegget. Jeg sier ingenting om verken kvaliteten på instruktørene eller timetilbudet i SiT Idrett, ei heller om diversiteten i timeplanen.

      Poenget var å få frem hvordan intensjonen i et ønske fra Velferdstinget ikke ble korrekt forstått av SiT Idrett.

      Slett
    2. Jeg tror ikke nødvendigvis intensjonen med å implementere Afro på timeplanen til SiT Idrett var å oppfylle Velferdstingets ønske.

      Slett
    3. Det var SiT Idrett selv som poengterte at introduksjon av Afro på timeplanen var løsningen for tiltaket etterspurt av Velferdstinget.

      Slett
    4. Hvordan ville VT ønsket at SiT Idrett hadde implementert ønsket da? Om man ønsket at flere ikke europeiske int. studenter skulle være aktive så må jo innføring av time-konsepter som er kjent for og stammer fra ikke Europeiske land, være et logisk steg?

      Som Marit Anne sier er det disse timene det er flest ikke Europeiske studenter på. Altså det VT ønsket!

      Slett
  5. Nå ble jeg nysgjerrig, Afroman: Hvordan skulle ønsket fra Velferdstinget tolkes? Hvis det faktisk er flere internasjonale studenter på Afro og Zumba, kan man vel konkludere med at disse timene kan ha bidratt til å få flere av de internasjonale studentene i fysisk aktivitet? Men det var altså noe annet VT ville? ;)

    Videre tror jeg integrering av internasjonale studenter i samfunnet, og å bidra til at de får et sosialt nettverk (og selvsagt informasjon om treningstilbud og -aktiviteter på engelsk) er langt viktigere for å øke den fysiske aktiviteten enn å få et enda bredere spekter av aktiviteter hos SiT Idrett, som allerede har en variert og god timeplan. Når det er sagt, det er mange fordeler med en variert timeplan, og nye timer vil selvsagt gagne medlemmene. Men igjen; SiT Idrett har et godt tilbud og treningssentrene er faste innslag i hverdagen til mange. Når internasjonale studenter er underrepresentert her kan det tenkes at problemet ikke bare ligger hos SiT Idrett, men (mer) i hvilken grad de er inkludert blant studentene. Det er lettere å trene jevnlig når man er en del av et sosialt miljø hvor det å trene og holde seg i aktivitet er normalen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ankedotisk bevisføring må man gjerne fremme, men ut fra reaksjonene på innleggene virker det på meg ganske åpenlyst at det på instruktørnivå ikke har vært kjennskap til at Velferdstinget gjorde en bestilling. Hvis man ikke visste kan man jo ikke si at man gjorde det man gjorde for å nå målsetningen.

      Slett
  6. Ååå, så gøy å se dere igjen SiT`ere! Savner dere og timene deres!Dere er FLINKE! Kathrine

    SvarSlett
  7. I am about to send the link to my friend to explain what is Afro. By chance, I saw the long discussions above mentioned "internasjonale studentene". Because of my curiosity, I used google translate ;). However, I am sure that I do NOT get 100% what you are talking about (The translation really brings me headache :( ). But since I am an international student myself, I feel it is necessary to say something.

    I am a non-European student who did not have the habit of going to the gym. Before I began to follow Zumba last Feb. (or Mar.?), the number of times I went to the gym per year is strictly less than 10. Frankly, I never heard Zumba or Afro in my country (maybe because I am from neither Latin America nor Africa). The reason I chose Zumba is very simple. At that time, it was almost the only course that I was able to follow. It is not so demanding, if you can not shake as much as the instructors... Even it is not so tough, I still remember at the beginning my legs felt sore from Wednesday to the next Monday and from Monday to Wednesday =__=! so if you asked me to go to some courses like Hardcore at that time, it was like killing me and for sure I would give up... More important, it is very fun! So when I recommend courses to my friends who want to try group training, Zumba is always one of the courses top ranked. Because Afro is similar to Zumba, I guess “not so demanding” is also one of the reasons why there are some international students in Afro.

    In my opinion, there are already a lot of nice courses in SiT. Sometimes I really wish I had four legs, so I can use one pair today and another pair tomorrow to attend more :). The difficult part is to make the course information known by international students (not only there are such kind of courses, but also what the courses really are). For a long time, I was even not aware that there are group trainings in SiT. It seems a little difficult for us who do not understand Norwegian to get the information. (But from the positive side, it also gives me some motivation to learn norsk :). If I joined earlier, I perhaps would not waste my chance to attend Norwegian course. ååå, btw, I have already leant some words from the gym, like "magen", "kneet" and my favorite "sist ganger!")

    I know here can find the information about all the courses http://www.sit.no/content/20680/Timebeskrivelser. But I still think video like in this blog is more helpful. It gives simple and direct explanation about what is Afro and looks attractive. It will be very nice if there is more such kind of videos. At least, when I am trying to "advertise" the course, I can simply send the link. It will be even better if all people can find them easily (add a page in the official web of sit trening to post videos?).

    My own feeling is that it may be too much to ask instructors to "catch" more foreign students. Sometimes, it is even hard for me to "catch" people from my home country to the gym. I even wrote an "advertisement" in my own language, disappointingly it seems until now no new face shows up because of it :(, expect those I asked personally "do you want to go blabla..." I can not think out how the instructors can efficiently persuade people they even do not know where they hide themselves.

    But at least there is one thing that some instructors already did for international students who did not have the habit of going to the gym: making the course fun and showing that at least we are not unwelcomed strangers :). (oh! seems two things!) Tusen Takk! All of you are the reasons I wrote the reply… As I said since I did not get 100% what you are discussing, it may just waste the space. But if it can help a little, I will feel so glad :).

    SvarSlett
    Svar
    1. Great to hear that the discussion intrigued you to share your story and your experiences so far! I believe that both SiT and NTNUI have a great lot to benefit through input from international students. If you look at the more international sports in NTNUI you see international students participating both as athletes and coaches. That is unfortunately not the case with SiT, so far.

      It might not be the instructors' responsibility to "catch" the international students, but when the Welfare Council (Velferdstinget) asks the management of SiT Idrett to reach out towards the international students, one would have expected a little bit more to be done than just adding new courses. Courses, which in this case, were more or less mainstream at other gyms in Trondheim and the rest of Norway.

      Slett
    2. Thank you for your feedback, Anonym! :) Afro and zumba is really fun and you almost forget that you are moving and working out!
      I think videos is a great idea - for international AND norwegian students - maybe it would take away some of the "fear of the unknown" and inspire to try a new or different kind of class.

      Slett
    3. Afroman, sorry for my misunstanding :(, now I know what you said...If new courses come I would like to try :).

      But I think to let people become aware of what existing is also helpful. I checked the English version of SiT trening webpage. It seems compared with the Norwegian version some important information is missed, for example, this blog :(. Can it be considered to add a link in the English version as well? :)

      Trine, you are quite right. :) Both of them are quite fun and they are suitable for everybody! Beginners and advanced participants all can find their own styles to move and enjoy the happy atmosphere! People will find that making progress becomes a positive by-product of having fun! For who like challenges, try to complete every movement at your best! I think it is not an easy task :)
      Oh my god, I just realized what I said yesterday may mislead people to think these courses are easy and require no efforts. It is NOT correct! What actually in my mind is that beginners can also enjoy them as advanced participants without any prerequisite and doubt! I think I had better do not write anything especially in English after midnight :(. In sum, I like these courses. I hope more students can try and enjoy them and get the motivation to go to the gym regularly. :)

      Slett
  8. Afro er kjempegøy! Liker også musikken veldig godt. Kan dere publisere spillelistene fra det første semesteret SiT hadde afro?

    SvarSlett
  9. The key іs keеρing the pаtients in the fearеd situation long еnough that theу can
    see that none of the ԁreaԁеd consеquences thеу
    fеаr aсtuallу come tо pasѕ.
    For exаmple, οut of 183 nonverbal children in
    two studies, 11 spoke their fiгst words between
    5-13 yeаrs of age. Mоst оf the time, plantаr fasciitiѕ pain
    thеrapy is eaѕily conducteԁ at home wіth exercise, rest and rеlaхatіοn.
    Thiѕ massаge therаpу iѕ іndeеd well-liκеd that many ρersоns avail it in ρrivate sеttingѕ, for example in home bаsed periods.
    Figure out why уou arе angrу.

    I've picked these oils for their relaxing, sensual, or refreshing qualities. The therapeutic massage therapy sydney also has a sanguine effect on your blood pressures. Repeat the process on your other thigh.

    My website - fabulous erotic massage
    My page - sensual massage in london

    SvarSlett
  10. By Uѕing maѕsage to loоsen muscles, lactic aсids,
    urіс aсids anԁ other wаste of good-being ωith а fοundation Tantгic Μaѕsage massage.

    Be surе to get an preсise diagnοѕis from a health of
    the torsο to bгing mоre or less
    additional repose, such as in the palmѕ of the hands.

    There aгe useablе girls anԁ more than sexу or driving farseeing distances may be Rock-bottom through
    Tantriс Masѕage massage therapy. Sourcеs: "tantric massage lets you use the Hitachi with one script.

    my weblog - sensual massage located here
    Also see my website - found this erotic massage in london

    SvarSlett
  11. Thank you for sharing superb informations. Your website is very cool.
    I'm impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply could not come across. What a perfect web site.

    My blog post: wiki.spiltirsdag.dk

    SvarSlett
  12. Thanks for the concepts you are giving on this blog site.

    Another thing I'd like to say is the fact that getting hold of duplicates of your credit report in order to look at accuracy of any detail would be the first activity you have to accomplish in credit improvement. You are looking to clean up your cred from harmful details flaws that wreck your credit score.

    Feel free to surf to my web blog - http://wiki.reyesoft.com/?title=Usuario:MelqlCEN

    SvarSlett