torsdag 13. februar 2014

Pump- og pilatesworkshop

I helgen som var hadde vi en internworkshop i timekonseptene Pump og Pilates. Slike workshops har vi i ny og ne for å inspirere hverandre, lære nye ting, repetere det vi kan fra før, få nye input og for å diskutere alt vi lurer på knyttet til timekonseptene. Lørdag jobbet vi hele dagen med Pilates, og søndagen gikk med til Pump.

Pilatesworkshopen ble ledet av Sofie, som du kanskje har vært på Pilates, Smidig eller Yoga med? Hun er en erfaren instruktør, og har instruert i Pilates i mange år. Dagen ble sparket i gang med en pilatesøkt, hvor både Sofie og Anneli kjørte en del hver. Videre gjennom dagen gjennomgikk vi historie og teori rundt konseptet, snakket om instruksjon og musikkbruk, og gikk grundig gjennom de 34 ulike øvelsene Pilates består av.





Vi hadde en god pause halvveis i workshopen, hvor vi skravlet så mye at tiden gikk fra oss, og vi fikk akkurat med oss at Marit Bjørgen tok gull! Tilfeldig eller ikke sluttet workshopen akkurat i tide til at vi kunne skynte oss hjem og få med oss skiskytingen også - hipp hurra for workshop, OL og Norge :D


Lunsj og OL
Søndag var det duket for Pump-delen av workshopen, og vi var litt flere som deltok på denne økten. Det har nok en sammenheng med at flere av oss har pump til vanlig, og mange er flinke og tar vikartimer for disse når muligheten byr seg. Erfarne og flinke Marit Anne hadde ansvaret for denne delen av workshopen. Det gikk mye tid med til å diskutere både teknikk og utførelse av de ulike øvelsene som hovedsakelig er på pump-timene, og det var godt å få oppklaring i det vi var usikre på. Vi jobbet også i grupper med instruksjon og forklaring av øvelsene, og kom frem til at vi alle synes det er utfordrende å sile ut den aller viktigste informasjonen for så å formidle det til deltagerene på timene våre uten å prate hull i hodet på de oppmøtte! 






Gjennomgang av ulike øvelser
Fotograf og linselus Marit Anne

Evaluering av helgen
Pump er en time hvor riktig teknikk er avgjørende for å trene skadefritt, noe som gjør at det legges stor vekt på god instruksjon fra instruktørenes side. Og synes du instruktøren på timen du pleier å gå på er utydelig, eller du bare lurer på noe angående teknikken i øvelsene, er det fritt frem for å snakke med instruktøren etter timen!

Nå har vi i fått en skikkelig oppfriskning i disse to timekonseptene, og er motiverte og inspirerte til å lage nye og å fortsette å ha gode, effektive og morsomme timer for dere :)

Håper vi sees på både pump og pilates!


Klem Nina


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar