søndag 15. september 2013

Løpelørdag

Det er høst - og klart for løpetid!

Vi er tilbake i hverdagens rutiner, og som jeg skrev i forrige innlegg, forhåpentligvis fortsatt fulle av energi fra sommeren. Vår og sommer er høytid for løping, og heldigvis er ikke høsten noen mindre fin tid for å knyte på seg skoene og komme seg ut.

Følelsen av å hente frem løpeskoene og legge ut på årets første tur blant hestehov og nyutsprungne bjørketrær så fort isen og snøen forsvinner, er helt fantastisk. Sommerløping i shorts med bading etterpå er ikke noe dårligere - og nå er det endelig klart for de fantastiske høstturene i flotte omgivelser.

Innbydende? Vanskelig å ikke bli fristet til å ta beina fatt. 

Jeg mener høsten som løpesesong absolutt stiller på høyde med både vår og sommer. Luften har blitt klarere og kjennes renere, og fargespekteret går fra grønt til mørk gul og oransje! Løping på høsten er altså virkelig godt for både kropp og sjel.

Og heldige er vi som bor her i Trondheim med alle de utrolig fine løpsmulighetene vi har. Uansett hvor man bor i byen, har man mulighet for å knyte på seg skoene og gå ut døra. Og så er det bare å la fantasien sette grenser. Mulighetene er mange. Ta deg en tur på grusveiene langs nidelven, løp ladestien frem og tilbake, eller hva med en tur i estenstad- eller bymarka? Og med så fine høstfarger kan det være mange flotte motiv å ta bilder av - så hvorfor ikke ta med kameraet i lommen og dra på runseeing?

Neste uke kommer det et innlegg eller to om både løpsteknikk og skovalg - morro for unga!


Ha en strålende søndag! :)


Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar