fredag 19. oktober 2012

Stå opp mot urett - TV-aksjonen søndag 21.oktober!



Førstkommende søndag, 21.oktober, er det duket for årets TV-aksjon. I år går inntektene til Amnesty Internationals arbeid for å avdekke og stanse brudd på menneskerettighetene!

Amnesty International
"Drømmer om en verden der de grunnleggende menneskerettighetene oppfylles for alle. Vi eksisterer for mennesker som på grunn av maktmisbruk lever i ekstrem fattigdom, som blir fratatt sin rett til helsetilbud, skole eller tak over hodet, som blir undertrykt, fengslet eller forfulgt."

Amnestys innsats nytter
"Når mennesker over hele verden går sammen om å sette flomlyset på et overgrep, har vi kraft til å stoppe det. Vi vet at vi har bidratt til å hindre tortur, stanse henrettelser og gi beskyttelse til aktivister i fare. Vi vet at vi har lykkes i å få et stort flertall av verdens stater på vår side i kampen mot dødsstraff, og vi vet at vi har bidratt til å endre diskriminerende lover i mange land."

Amnesty er uavhengige
"Amnesty International er en verdensomspennende og medlemsstyrt organisasjon. Vi er politisk uavhengig og tar ikke imot statlig støtte. Vi står fritt til å slå ned på menneskerettighetsbrudd uansett hvor de finner sted. Har i dag over 3 millioner medlemmer, og støttespillere i 150 land."


Førstkommende søndag kan du altså gå årets viktigste søndagstur! 

Vi oppfordrer alle som har tid og mulighet til å melde seg som bøssebærer her .
Amnesty avd. midtnorge melder at de hovedsakelig mangler bøssebærere på sørsiden av byen, altså på Saupstad, Kolstad, Heimdal og Romolslia. Så om du melder deg som bøssebærer, noe jeg håper du gjør, er det fint om du skriver i kommentarfeltet at du har mulighet til å gå i ett av de overnevnte områdene.

Muligheten for å melde seg som bøssebærer på nettsiden som er nevnt over går dessverre ut i kveld, men du slipper ikke unna av deg grunn!

NTNUI har fått tildelt et stort område rundt Berg, så det er bare å møte opp på hovedkontoret på idrettsbygget Gløshaugen søndag fra 15.30 (husk legitimasjon!). Etter innsamlingen blir det kaffe, saft og nystekte vafler på idrettsbygget!

En annen mulighet er også å bli med i Studentersamfundets reservekorps! Hvordan du gjør det finner du ut her!
Da vanker det også billetter til RBK-kamp som takk for innsatsen!

Er du ikke hjemme, og dermed ikke har mulighet for verken å gå bøssebærer eller å støtte alle de flinke bøssebærerene som går rundt på søndag, kan du gi et bidrag her . Og husk at alle monner drar, uansett!

SiT idretts ansatte oppfordrer alle studenter i Trondheim til å stå opp mot urett - og støtte Amnestys fantastiske arbeid!










"Bli bøssebærer, gi penger, og oppfordre andre til å gjøre det samme. Gjør dere det, så gir dere oss i Amnesty flere ressurser til å gjøre den viktige jobben vi gjør. Vi skal bruke pengene til etterforske for å avsløre og dokumentere overgrep, informere for å stille til ansvar, påvirke for å øve press på makthavere, aksjonere for å skape endring, og undervise for å gi folk redskaper til selv å kjempe for sine rettigheter. Amnesty har i over 50 år hindret tortur, stanset henrettelser og beskyttet aktivister i fare ved å flombelyse deres situasjon. Jo flere som vet, jo vanskeligere blir det å fortsette overgrepene."            - John Peder Egernæs, generalsekretær Amnesty Norge. 
Gå inn og lik TV-aksjonens facebookside for informasjon og oppdateringer, eller sjekk ut Amnesty sine nettsider!


Nina :)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar