søndag 21. oktober 2012

Activio!

Activiosystemet på Dragvoll har nå blitt oppgradert, og er tilgjengelig på utvalgte spintimer på Dragvoll! Spintimer med activio er markert på timeplanen for dragvoll med en "A". 


Grafisk intensitetsmåler på veggen
Hva er Activio?
Activiosystemet er et gruppetreningsbasert pulsmålingssystem. Activiosystemet overfører pulsinformasjonen trådløst, og informasjonen vises på en grafisk intensitetsmåler på veggen ved siden av instruktøren - anonymt og individuelt. 


Pulsbeltene deles ut av instruktøren i spinsalen i forkant av timen, og man logger seg inn via en touchscreen hvor man oppgir alder eller antatt makspuls.
Dette er for å kunne beregne individuelle treningssoner. Av hygeniske årsaker må man som deltager kjøpe egen pulsbeltestrikk i resepsjonen (50,-). Har man pulsbeltestrikk fra før, er det mulig at denne passer til activiobeltene!

Skjermen hvor du plotter inn alder
eller makspuls
Activiobeltene henger klare i det
hvite skapet!




  jjj

Treningssonene hos Activio er:

Hvit (under 60% av makspuls) - lett

Blå (60% - 70% av makspuls) - noe anstrengende

Grønn (70% - 80% av makspuls) - anstrengende

Gul (80% - 90% av makspuls) - veldig anstrengende

Rød (90% - 100% av makspuls) - maksimalt

Puls er et godt redskap for å styre intensitet, men kan ikke følges 
slavisk da blant annet ulik dagsform og sykdom kan påvirke pulsen.
Den viktigste intensitetsstyringen man har er å bruke følelsen i 
kroppen - og jobbe opp mot melkesyreterskel. Instruktørene på timene 
vil igjennom hele timen koble intensiteten både opp mot følelsen i 
kroppen, og Activio.

Forklaring av intensitetsmåleren

Mari instruerer deltagerene
på SpinIntervall 1
Jeg var innom på SpinIntervall 1 sist torsdag 17.15 på Dragvoll for å få ett innblikk i hvordan en time med Activio forløper seg. Mari var vikar på timen, og her er hva hun synes om bruken av Activio:

"Jeg synes det er veldig greit med activio. Det er lettere å forklare deltagerene hvor de skal ligge under de ulike etappene på timen, i stedet for å bare referere til kroppslige følelser. Det er også en veldig god motivasjonsfaktor både for meg og for deltagerene, de kan følge med på sin egen fremgang samtidig som jeg blir inspirert av å se hvor hardt de jobber under timen. Det motiverer meg til å yte mer! :)" 


For å få riktig treningssoner (prosent av makspuls) må man registrere riktig makspuls på touchscreenen. Makspuls i for eksempel løping og sykling er sjelden identisk. Det vil dermed si at man kan ha avvik i forhold til den reelle makspulsen, og dermed også i treningssonene, hvis man ikke har gjennomført en makspulstest på sykkel.

Interessert i å vite din makspuls? SiT Idrett tilbyr gratis treningsveiledning, her kan du få hjelp til å måle makspuls både ved løping og på sykkel. Hvis ikke har du også muligheten til å få en relativt nøyaktig måling av makspuls ved bruk av Activiosystemet på en spintime - ved å yte maks siste del av siste arbeidsperiode vil man kunne oppnå makspuls. Hvis du føler at du har enda litt igjen mot slutten av arbeidsperioden - merk deg antall pulsslag og legg til ca. 5 slag.




Spørsmål? Bare spør instruktøren på timen om hjelp!


Ønsker du å vite mer om Activio - klikk her!




Nina

2 kommentarer:

  1. Så spennende og motiverende! Kommer dette på Portalen også? :)

    SvarSlett
  2. Ja, ikke sant! Nei, det er ingen planer for det foreløbig. Men ta turen opp på Dragvoll og prøv det ut :)

    SvarSlett