tirsdag 27. september 2011

Kvalitetssikring av gruppetimer

Jeg tør påstå at instruktørene i SiT er rimelig flinke! Mye av det skyldes at det er fokus på å utvikle det beste som hver enkelt instruktør har å tilby. Noen er flinke til å danse, noen er best på yte maks med enkle øvelser, og noen er gode til å bruke sitt humør til å pushe deltakerne. Og i SiT satses det bredt - vi har timer og instruktører for enhver smak.

Det kreves noe bakgrunnskunnskap før man får jobb som instruktør, enten grunnkurset i aerobic som SiT tilbyr 1-2 ganger i året, eller andre anerkjente kurs og praktisk erfaring. Men man er aldri ferdig utlært, og derfor får instruktørene også evaluering på minst en av sine timer i løpet av semesteret. (Dere har kanskje sett at det noen ganger er ei som noterer mye underveis i timen?) Dette gjøres i hovedsak av aerobicansvarlig Ida Soltveit Mjøsund, men også av meg ettersom jeg i høst deler noe av ansvaret for veiledningsarbeidet med Ida. Dette er veldig viktig for å kvalitetssikre timene, samtidig som det er nødvendig for enhver å få tilbakemelding på arbeidet sitt, enten man har jobbet som instruktør i en måned eller i fem år. Kanskje tillegger man seg dårlige vaner som man ikke selv tenker over, og da kan en "nøytral" person gi beskjed om hva som skal til for å gjøre det bedre.

En grunn til at jeg trives så godt i SiT er at instruktørene stadig tilbys sjanser til å lære mer og utvikle sin kompetanse ved å delta på ulike kurs. Vi oppfordres også til å ta kurs andre steder, men som regel får vi mulighet til å bli kurset på våre egne idrettssenter. Vanligvis arrangeres et kurs eller en workshop en gang i semesteret. Nå sist var det corebarkurs på Dragvoll.

Fra kurs med Anna Duberg, høst 2010

En god gruppetime skal være gjennomtenkt på flere nivå - treningseffekt, bruk av musikk, teknikk, instruksjon både verbalt, tegngiving og kroppsspråk, og mye mer! De fleste aner ikke hvor mye jobb som ligger bak en god gruppetime. Det er ikke bare å sette på en cd, liksom!

Marit Anne :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar