mandag 14. november 2011

Første kurshelg

Med jevne mellomrom arrangerer SiT Idrett grunnkurs i aerobic/ instruktørkurs. Kurset går over to helger og er fullpakket med informasjon og praktisk trening. Vi startet torsdag kveld med en kort innføring i instruktørrollen og mye om musikkbruk og musikkanalyse. Lørdag morgen var det teori om treningsfysiologi og treningsprinsipper, som Tore Blokkum stod for. Han er blant annet utdannet fysioterapeut, og er daglig leder på Portalen.






















Resten av lørdagen stod timekonseptet Puls på dagsordenen med problemstilling: Hvordan bruke musikken for å gjøre det morsomt og lett å følge for deltakerne, og hvordan velge øvelser for å styre intensiteten til det nivået man skal ligge på i de ulike delene av timen.



Søndagspump

Søndag hadde vi styrketrening i sal i fokus, med mye terping på teknikk. Kursdeltakerne fikk også øve seg i å rettlede andre til å utføre øvelsene riktig, før de også skulle presentere en pumpøvelse til musikk for alle de andre.

Ingvild gjennomgår teknikk ved øvelser for styrketrening i sal, mens deltakerne flittig noterer:

 Jeg kjørte en eksempeltime i pump :)




Kursholderne unnet seg deilig desert til lunchen!
Takk og pris for søndagsåpen REMA :)





Så var det kursdeltakernes tur til å debutere som instruktører - alle skulle vise en låt med styrkeøvelser:
Mange flinke jenter på kurs!
Ingvild sitter klar for å gi konstruktiv tilbakemelding.
Instruktørkurset består av en helg til, men den kommer først etter jul. Da skal Ingvild og Ida undervise deltakerne om trinntimer og sette øvelser sammen i kombinasjoner.



2 kommentarer:

  1. Blir det spin-instruktørkurs også? :)

    SvarSlett
  2. Det er ikke planlagt noe nytt spinningkurs, nei. Så uvisst når neste blir!

    SvarSlett