søndag 21. september 2014

Spinninginstruktørkurs

Sist helg hadde vi spinnininstruktørkurs her i SiT Idrett. Slike kurs har vi i ny og ne for å "utdanne" dyktige og flinke instruktører, som kanskje vil begynne å jobbe hos oss etterhvert. Det å være instruktør er både givende og morsomt, og samtidig forventes det at det man leverer når man har timer er av høy kvalitet, noe som krever både god kunnskap og mye forberedelser. 

Kurshelgen var lagt opp med både praksis og teori, og begge deler er svært viktig for å kunne utvikle seg til å bli en god spinninginstruktør. Det er ikke bare det å sette seg på sykkelen og skru på musikken som skal til for å gjennomføre en god spinningtime. Kunnskap om trening, sykkelteknikk, timeoppbygging, musikkbruk- og analyser er viktig for å kunne lage og gjennomføre gode spinningtimer. Som instruktør har man stor innflytelse på deltagerene, og det er derfor viktig at man lager et treningseffektivt og trygt opplegg, samtidig som man skal formidle energi og treningsglede. 


Tore har teoriundervisning!
I tillegg til delene med teori, ble det brukt mye tid inne i spinningsalen, både til gjennomgang av teknikk og eksempeltimer. Kursdeltagerene fikk også prøvd seg i instruktørrollen, noe som er vanlig prosedyre på kursene vi har her i SiT. Som deltager blir man kastet rett ut i rollen som instruktør allerede tidlig på kurset, og selv om det for mange kan virke litt skummelt, er det viktig å tenke at øvelse gjør mester - og det tar ikke lang tid før det bare er morsomt! 

Det er artig at så mange melder seg på kursene vi holder, og denne gangen ble påmeldingen full nesten med en gang. Fikk du ikke plass på dette kurset, kommer det nok en ny mulighet senere! Spinning er en super treningsform, og ikke minst er det veldig morsomt og givende å være instruktør :) 

Håper du har brukt helgen til å lage opp til en ny uke med skole, trening og masse annen morro! 

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar