fredag 2. mai 2014

StudentMassasjen - et massasjetilbud for studenter


Her i SiT, blant våre instruktører, veiledere, og personlige trenere, har vi mange kompetente og dyktige studenter. Faglig spenner det seg fra både idrettsfag, medisin og fysioterapi, til blant annet ingeniør-, historie- og samfunnsfag. Jakob, som du kunne bli litt bedre kjent med her på bloggen tidligere i år, er en av de. Han er utdannet fysioterapeut, og studerer nå til å bli sykepleier. I 2011 startet han opp et lavterskeltilbud rettet inn mot studenters helse, nemlig StudentMassasjen, som tilbyr både ulike massasjepakker, idrettsmassasje og spamassasje. Tilbudet er tilrettelagt for studenter, og er både fleksibelt og hyggelig i pris.

I disse eksamenstider er dette et tilbud både Jakob og jeg mener man bør benytte seg av, i hvertfall hvis du sliter med både stress og anspenthet. Ta en titt under på hva Jakob har å si om foretaket sitt, og kanskje får du, som jeg, veldig lyst til å bestille time hos Jakob for en nedstressende og god massasjetime!

Jakob forteller at det hele startet etter et besøk ved Domus Atlethica i Oslo, hvor han la merke til at fysioterapi var koblet på SiO, studentskibnaden i Oslo. Dermed kom tanken om å starte noe i Trondheim som kunne bidra til økt helse blant studentene. Jakob har møtt mange studenter i sosiale sammenhenger, både privat og ellers, hvor de har snakket om eksamensstress, stiv nakke, hodepine og nedstemthet. Dette spesielt rundt eksamenstiden hvor det kroppslige presset oppleves som størst.

Med et lavt økonomisk budsjett kjøpte han seg en mobil benk og opprettet et enkeltmannsforetak med navn Westlie Fysioterapi, hvor StudentMassasjen er registrert. Jakob ønsket å sette i gang et lavterskelstilbud for Trondheims studenter, et tilbud som er lett tilgjengelig, rimelig og studentrettet.

Det må understrekes at dette er ikke fysikalsk behandling i form av rehabilitering, sier Jakob, dette er et tilbud som kan tilby massasje etter dine behov, idrettsmassasje, treningsveiledning samt råd og tips til ting som kan bidra til økt livskvalitet.


Så hvorfor nettopp massasje? Mange tror at massasje kun handler om å "lette litt på trykket" - altså å få løst opp i en stiv nakke, men massasje har så mange andre positive effekter, kan den ferdig utdannede fysioterapeuten og sykepleierstudenten fortelle:

  • Gjennom økt blodsirkulasjon i muskulatur vil restitusjonstiden og stølheten reduseres
  • Økt sirkulasjon vil også redusere stivhet/anspenthet
  • Forebygge depresjoner/nedstemthet
  • Fremmer et sterkere immunforsvar
  • Redusere psykisk stress
  • Bedre konsentrasjonen ved at kroppen får "restarte"
  • Redusere smerter som for eksempel hodepine
  • En mer positiv opplevelse i en ellers stressende eksamensperiode

Under kommer også noen tips Jakob mener du kan gjøre selv for å forebygge eksamensstresset:

- Prøv å sette deg realistiske mål. Det er mer motiverende å få lest 2 kapittler og ha overskuddet til å klare litt til, enn å sette seg et mål på 3 kapitler, og ikke klare det.
- Finn en god leseflyt. Det beste er å starte i god tid før eksamen, men som studenter flest starter vi alltid litt for sent. Hjernen din har en optimal effekt på 45 min av gangen, ta deg en pause på 10 min. Bruk denne tiden på å fylle vannflaske/gå på toalettet.
- Spis; unn deg selv noe godt. Ta en lengre pause midt på dagen hvor du kobler litt av. Ta deg gjerne en treningsøkt eller heng litt med andre medstudenter. Det sosiale er også viktig!
- Få i deg nok søvn; 'nough said!
- Vi har også en avspenningstime her i SiT Idrett som passer for deg som er litt stressa – "Flyt". Anbefales!

Personlig hilsen: Ønsker alle en riktig god eksamenstid! - Fred ut! Jakob


Mitt råd er å følge rådene Jakob kommer med! Bestill deg en massasjetime, test ut den nye timen Flyt, som du får lese mer om her på bloggen i helgen, eller prøv å følge de gode eksamensrådene! :)

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar