torsdag 3. april 2014

#Ettbusstopp


God torsdag morgen!

Her om dagen fikk jeg en svært hyggelig mail fra en av våre medlemmer her i SiT Idrett. Denne jenta, med navn Sissel, fortalte meg om en kampanje hun og fire andre medstudenter i emnet Eksperter i Team(EiT) ved NTNU har utviklet denne våren. I samarbeid med AtB har de nå hatt kampanjen #ettbusstopp gående en stund, og målet er å få folk til å gå mer i hverdagen. Sissel skrev i mailen at siden kampanjen handler om fysisk aktivitet og studenter, så tenkte de at dette kunne være en bra ting å skrive om på bloggen vår, og det har hun helt rett i.

Sissel forteller videre at i gruppen de fem er en del av er de to psykologistudenter, en biologistudent, en geologistudent og en som tar master i bevegelsesvitenskap. Oppgaven de fikk var å planlegge, gjennomføre og evaluere et folkehelsetiltak, noe jeg mener de har klart veldig bra med kampanjen #ettbusstopp i samarbeid med AtB. Det de ønsker å få til med kampanjen er rett og slett å få folk til å gå av ett busstopp før de egentlig skal, og dermed øke mengden fysisk aktivitet i hverdagen, samt at det bidrar til å redusere tiden man sitter stille. Gruppa mener at det er veldig lite som skal til der og da, men om man innfører dette som en vane kan et slikt lite tiltak har mye å si i det lange løp.

«Vi hadde snakket om at vi ønsket å komme opp med et tiltak som skulle oppmuntre folk til å gå mer. Først snakket vi om at flere burde gå til jobb, men at vi skjønner at det er vanskelig for de fleste å legge om hverdagen sin på en slik måte, spesielt om man bor langt unna jobb. Så snakket vi om at det hadde vært kult om vi kunne få folk til å parkere ti minutter fra jobben. Så kom vi på at dette går det jo an å gjøre på buss også. Og slik var ideen #ettbusstopp født. Det vi liker godt med kampanjen er at tiltaket er lett å innlemme i hverdagen, tar ikke lang tid og er ikke noe man trenger å planlegge» 
- Sissel

Studentene bak kampanjen er Ronny Bergquist, Sissel Belanger, Åse-Karen Mortensen,
Maud Caroline Smeby og Cathrine Winje 

Etter å ha utviklet ideen fikk gruppa avtalt et møte med AtB, og de var veldig positive. De fem kreative studentene har stått for innholdet på nettsiden og laget plakatene, mens AtB har stått for trykk og opphenging av plakatene. Tilbakemeldingene på kampanjen sier gruppa at stort sett har vært positive. Adressa hadde en artikkel om kampanjen forrige uke, og etter at de skrev om tiltaket er det flere som har plukket opp saken og skrevet om det, forteller Sissel. Noen har gitt tilbakemelding på at de synes det er merkelig at et busselskap oppfordrer til å gå mer, men slik gruppa ser det synes de det kjempepositivt at AtB ønsker å fremme en god sak uten at de tjener noe på det selv, og de synes det er kult at et så stort selskap hadde lyst til å samarbeide med en gjeng studenter.

Det er også i forbindelse med kampanjen en pågående instagramkonkurranse. For å delta i konkurransen må du gå av ett busstopp før, ta et kreativt bilde av busstoppet, deg selv eller noe annet mens du går fra busstoppet, og tagg det med #ettbusstopp. I premie til vinnerne venter det gavekort fra AtB, noe som kommer godt med for oss studenter. Dette er et ekstra intiativ for å bygge opp under kampanjen. Konkurransen avsluttes dessverre i morgen, men du har fortsatt en dag på deg til å delta.

Selv om kampanjen snart er ferdig, håper de ivrige studentene at folk husker på at de alltid har mulighet til å gå av ett busstopp før, og at de har klart å vekke gåvilje hos Trondheims befolkning! Ønsker du å lese mer om kampanjen og om fordelene ved litt mer fysisk aktivitet i hverdagen, kan du sjekke ut kampanjens hjemmeside.

Beregn fem minutter mer om morgenen, gå av ett stopp tidligere, og vær med på å gjøre en ekstra liten innsats for egen helse i hverdagen :)

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar