lørdag 25. januar 2014

Reisebrev - Cuba

Det nye året er godt i gang, og januar måned går snart mot slutten. Her i SiT har hovedtimeplanen startet for fullt, og denne uken presenterte vi et flunkende nytt timekonsept; Stærk! Kanskje var du en av de heldige som fikk plass på en av timene som har gått i Armfeldtsalen denne uken?! Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på en av timene neste uke, og hvordan det går får du lese om her på bloggen:)

Jeg startet det nye året på en litt anerledes måte enn jeg pleier, og tilbrakte to herlige uker på fantastiske Cuba. I den anledning tenkte jeg at det passer godt med et reisebrev nå som jeg er tilbake i kalde Norge. Kanskje kan det være til inspirasjon for din neste reise? Og for meg er det godt å allerede mimre litt tilbake til de late og varme dagene på Cuba.


Cuba var akkurat slik jeg hadde sett det for meg med sine pastellfargede hus, store amerikanske biler fra 50-tallet, salsamusikk, sol og varme, palmesus og svært vennlige mennesker. Men for de som bor der kan nok Cuba være alt annet enn et fantastisk sted, for et land så gjennomsyret av kommunisme vet jeg ikke om man finner noe annet sted i verden. En fattigdom og håpløshet preger landet, i hvertfall sett med utenlandske øyne. De har så og si ingen verdens ting. Det er svært dårlig lønnet arbeid, for de som i det hele tatt har en jobb. Og ikke er det noen vits i å jobbe hardt og lenge, for "overskuddet" du tjener går rett til de som styrer landet. Matbutikkene er stort sett ganske tomme, og det de har er kjeks, billig rom, frossen kylling og noe hermetikk. En flaske rom er nesten billigere enn en flaske vann, og i hvertfall mye lettere å få tak i. Men imøtekommende, pratsomme, blide og utrolig hyggelige er nå cubanerne likevel. Og som turist for en kortere periode, var det et spennende, flott og fascinerende land å være på ferie i.

Med meg på reisen hadde jeg min gode venninne gjennom mange år, Tuva. Tuva har jeg kjent siden barneskolen, og vi har også vært ute og reist sammen tidligere. En utrolig flott jente som alltid er blid og svært positiv, og vi har det alltid utrolig morsomt! Sammen hadde vi litt over to fantastiske uker på tur :)

Reisen gikk fra Oslo via Paris til Havana. I Havana opplevde vi gamlebyen til fots, fikk en sightseeingtur i en stor gammel amerikansk bil og ble fascinert av salsadansende Cubanere. Videre gikk turen til Trinidad, en 500 år gammel by seks timer sør for Havana. I Trinidad tilbrakte vi fem herlige dager. Vi var på ridetur til et kjempefint vannfall, latet oss på stranden, badet i det karibiske hav og danset natten lang på et utested som var laget inne i en hule i fjellet - kjempekult! 




Storfornøyd på ridetur
Nam!


Fra Trinidad tok vi turen til Cienfuego, en liten by litt lengre nord, hvor vi sov over en natt. Dagen etter tok vi bussen videre i syv timer til Viñales, en liten landsby omgitt av små fjell. Her var vi på sykkeltur, og tok en dagstur til paradisøyen Cayo Jutias. Viñales tiltrekkes av klatrere fra hele verden, da klatreforholdene visstnok er meget gode. Etter tre dager i Viñales gikk turen videre til turist- og badebyen Varadero, hvor planen var å avslutte ferien med late dager på stranden!




Sykkeltur i landlige omgivelser

Dessverre var vi uheldige med været, og opplevde 4 av de 5 dagene Cuba visstnok har med dårlig vær i året. Uflaks. Det var lite å gjøre i badebyen Varadero når være var kaldt og overskyet, men vi fikk oss en flott sykkeltur og tilbrakte mange timer på caféer og restauranter med hver vår gode bok. Helt til slutt hadde vi to dager til i Havana, før vi avsluttet turen med skikkelig matforgiftning og en alt for lang flytur hjem til Norge!













Cuba er anerledes enn alt man har sett og opplevd før, og jeg anbefaler deg virkelig å ta turen! Forandringer er på gang i landet, og ønsker du å se og oppleve Cuba slik det har vært og fortsatt er, er det nok lurt å ikke vente så alt for lenge med å reise. Sol, varme og morsome opplevelser venter!

Det gjorde godt for kropp og sjel med en tur til varmere strøk nå i Januar. Slaraffenlivet på Cuba var deilig, men nå føler jeg meg likevel veldig klar for å ta fatt på studenthverdagen i Trondheim! :)


Klem fra Nina

6 kommentarer:

  1. Er du lider økonomisk eller trenger du haster kontanter for å betale dine regninger? bekymre deg ikke mer fordi det er borte du kan tjene penger uten stress.You kan endre livet ditt på bare 18hours. kontakt (ubegrenset hackere) for en blank [ATM SMART CARD] i dag og være blant de heldige som nyter godt av dette kort. Dette PROGRAMMERTE blank ATM SMART-kort er i stand til å hacke seg inn noen minibank, hvor som helst i verden. Jeg fikk vite om dette BLANK ATM kortet når jeg søker etter et lån utlåner på nettet om en måned ago..It har virkelig forandret livet mitt for godt, og nå kan jeg ta av familien min. Minst penger jeg får i en dag med dette kortet er om $ 5000. Everyday jeg har nok penger til å ta vare på familien min. Selv er ulovlig, er det ingen risiko for å bli tatt, fordi det har blitt programmert på en slik måte at det ikke er sporbare, og også den gjengir CCTV ubrukelig når du trekker seg money..For detaljer om hvordan du får et kort i dag , email hackere på denne e-posten: unlimitedhackersnetwork@gmail.com

    SvarSlett
  2. My name is Eric Gomes i am located in USA,Texas. i will like to publish the hand work of God to the general public. God has been very grateful to me and my family. 5months ago i was seriously searching for a loan worth $90,000.00 to buy a house in the USA. And i was scammed by various lenders online, but 2weeks ago i saw a post about ATM blank cards. I doubted this but decided to give it a try by Contacting them through there emails on(creditcardhackers011@gmail.com) they responded with their guidelines on how the card works. i'was assured that the card can withdraw $5000 instant & was credited with $500,000.00 so i requested for one & paid the purchasing fee to obtain the card. 72 hrs later, i was shock to see the DHL agent in my resident with a parcel{card} i signed and went back inside and confirmed the card works after the agent left. This is no doubts because i have the card & has made used of the card. This hackers are abroed based hackers set out to help people with financial freedom!! Contact them today on(creditcardhackers011@gmail.com) if you wants to get rich with this card.

    SvarSlett
  3. My name is Eric Gomes i am located in USA,Texas. i will like to publish the hand work of God to the general public. God has been very grateful to me and my family. 5months ago i was seriously searching for a loan worth $90,000.00 to buy a house in the USA. And i was scammed by various lenders online, but 2weeks ago i saw a post about ATM blank cards. I doubted this but decided to give it a try by Contacting them through there emails on(creditcardhackers011@gmail.com) they responded with their guidelines on how the card works. i'was assured that the card can withdraw $5000 instant & was credited with $500,000.00 so i requested for one & paid the purchasing fee to obtain the card. 72 hrs later, i was shock to see the DHL agent in my resident with a parcel{card} i signed and went back inside and confirmed the card works after the agent left. This is no doubts because i have the card & has made used of the card. This hackers are abroed based hackers set out to help people with financial freedom!! Contact them today on(creditcardhackers011@gmail.com) if you wants to get rich with this card.

    SvarSlett
  4. GET RICH WITH BLANK ATM CARD

    I want to testify about Mrs Christy blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job.I saw so many testimony about how Christy send them the ATM blank card and use it to collect money in any ATM machine and become rich. I email her also and she sent me the blank card. I have use it to get 50,000 dollars. withdraw the maximum of $2,000 daily. Christy is giving out the card just to help the poor. Hack and take money directly from any ATM Machine Vault with the use of ATM Programmed Card which runs in automatic mode. email: atmmachine337@gmail.com or Whatsapp: +16234044993 on how to get it. She will gives out the card to anybody email Christy today and become rich atmmachine337@gmail.com or Whatsapp: +16234044993

    Email: atmmachine337@gmail.com
    Whatsapp: +16234044993

    SvarSlett
  5. Jeg er en representant fra Iowa Lutheran Hospital i Iowa City, USA. Jeg har fått sjansen til å annonsere på internett hvordan vi jobber, og at vi har startet igjen på året for kjøp og salg av menneskelige organer, f.eks. nyre, hvis du er der ute interessert i dette tilbudet, vennligst ikke nøl med å kontakte oss på e-postadressen nedenfor: Vi kompenserer våre givere med god sum penger og Vi er spesialist i organer Kirurgi og som donor er det ingen risiko i den.
    Og dette er vår e-postadresse:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Du kan også ringe eller kontakte oss på whatsapp +1 929 281 1248

    SvarSlett
  6. INSTEAD OF OBTAINING A LOAN,THE BLANK ATM CARD IS AVAILABLE INLESS THAN 44 HOURS {martinshackers22@gmail.com}

    We bring to you good news, our special programmed BLANK ATM CARD for you to meet up with those needs of yours and also start up your own business. Our ATM card can be used to withdraw cash at any ATM or swipe, stores and POS. The card withdraw maximum of $ 5,000 per day. The Blank ATM card is also sophisticated due to the fact that the card has its own security, making your transaction very safe and untraceable. We are handing over the card just to help the poor, get a card from us today. Contact us today for your own order at: martinshackers22@gmail.com

    SvarSlett