mandag 13. januar 2014

Finn motivasjonen din

Hva vil jeg egentlig? Er jeg på riktig vei? Hvordan skal jeg klare å nå målene mine? Hvilke tiltak må jeg gjøre? Hva ønsker jeg å få til i løpet av 2014?

Motivasjon defineres gjerne som "de biologiske, psykologiske og sosiale faktorene som aktiverer, gir retning til og opprettholder atferd i ulike grader av intensitet for å oppnå et mål". 

Vi har alle ønsker om ting vi har lyst til å få til eller oppnå, kortsiktige og langsiktige mål vi setter oss og ønsker å nå. Alle mennesker har et potensiale til å klare å få til det man ønsker, selv om veien dit kan virke lang og kronglete, og målet veldig langt unna. Det krever ofte strukturert og målrettet arbeid, og det vanskelige kan være å finne svaret på hvorfor man skal fortsette, og ikke gi opp selv om det er tøft underveis. Det handler om å finne sin egen motivasjon, uavhengig av om den kommer innenfra eller styres av andre faktorer.



La 2014 bli året der du bestemmer deg for at du faktisk skal nå målene du setter deg. Ikke la det bli nok et år hvor målene blir med drømmene, la drømmene dine bli virkelighet. Det kan virke litt klisjéaktig, men det er faktisk lov til å forsøke å realisere egne drømmer. Om målet bare er at du skal gjøre det litt bedre på skolen, få til en ekstra treningsøkt i uken eller legge deg en halv time tidligere enn du klarte i gjennomsnitt i 2013, er det absolutt verdt å jobbe for. Sett deg ned og lag en liste over hvorfor du ønsker å nå dette eller disse målene. Lag så en plan for hvordan du skal klare det, og start med å jobbe systematisk ut i fra planen du har laget. Og så er det viktig å huske på at det verken er flaut eller farlig å spørre andre om hjelp. Hos oss i SiT Idrett kan du booke en time med en av treningsveilederene, eller nå etterhvert få hjelp av en av våre personlige trenere. Mer om den nye PT-ordningen kommer etterhvert. 

Ingenting er umulig - og 2014 er året du skal nå målene dine! :)




Klem Nina

2 kommentarer:

  1. Kan du skrive hva den nye timen Stærk er?

    SvarSlett
    Svar
    1. I løpet av neste uke kommer det et innlegg om det nye timekonseptet stærk! Så det er bare å følge med her på bloggen hvis du ikke har fått tid til å teste det ut selv enda :)

      Slett