onsdag 18. januar 2012

Basistrening på Gløs

Slyngetrening har mange fordeler: Ved hjelp av enkelt utstyr har man mulighet til å gjøre en rekke øvelser. Man kan enkelt justere motstand og gjøre øvelser som passer den enkeltes styrkenivå. Nøkkelen til at slyngetrening er svært nyttig og funksjonell trening er den ustabile settingen - armer og/eller bein dingler rundt, og man må jobbe mye med kjernemuskulatur for å holde nøytral ryggposisjon. Så hvor kan man som trenende i SiT Idrett/ NTNUI trene med slynger? I kjelleren på Idrettsbygget Gløshaugen er skyterommet utstyrt med herligheten (x4). Her er det mulig å trene så lenge det ikke foregår treninger for skytegruppa til NTNUI. Du kan gå gjennom treningsstudioet i kjelleren, eller ned trappa fra resepsjonsområdet.

Ned trappa til høyre her...
...så møter du denne døra!
























Fortsett så gjennom en halvskummel gang, og du vil få rommet på venstre hånd. Her finner du hele fire slynger som venter på å bli brukt. I tillegg er det blant annet medisinballer, kettlebells og bråsterk-apparat. Før jul skrev Kjersti et fyldig innlegg om trening av basisstyrke. Her får du litt flere tips:

Slyngetrening er ypperlig til styrketrening der kjernemuskulatur hele tiden blir utfordret. Mulighetene og øvelsesutvalget er enormt - bare fantasien setter begrensningene. En oversikt over noen av øvelsene finner du på en plakat på veggen.

Til deg som har lav selvtillitt innen tekniske ferdigheter, og lurer på hvordan slyngene skal angripes:
Her gjelder persienneprinsippet. Kjersti viser (what goes up, must come down):

Dra i tauet for å flytte slyngefestet opp.
Tauet ut til siden, og slyngefestet kan stilles ned.


























I tillegg til øvelsene vist i det tidligere nevnte innlegget, kan du for eksempel gjøre følgende:



Trekke opp og senke knærne mens du henger etter albuer eller med strake armer.

Klatre opp og ned fra stepen?
Sving beina ut til siden, prøv å holde igjen
og gjør rolige bevegelser!


Super øvelse for sete- og lårmuskulatur, samtidig
som man må jobbe med kjernen for balanse.

3 kommentarer:

  1. Sååå bra! Visste ikke om dette rommet jeg. Men tenkte på det senest i dag faktisk, for synes ofte det er litt trangt og lite fristende og holde på slik på de små områdene som er til uttøyning å sånne øvelser (tenker på Portalen spesielt). Vet du om rommet ofte er opptatt og om de trener faste tider der skytegjengen?

    SvarSlett
  2. Ja, det er bra! :) På sidene til NTNUI skyting ser jeg ikke om de har faste tider nå. Stort sett står rommet ledig!

    SvarSlett
  3. Når i h****** skal dere få ryddet opp i all søppla som står på galleriet? Fire møller som er gåen, romaskiner som ligger i biter, herretoalett som er ødelagt og mangel på spruteflaske, papir, såpe og generelt søppel som flyter rundt søppelbøttene!! SiT Idrett skulle faen meg hatt i ***** for dårlig oppfølgning av utstyr og inventar på Gløs!

    SvarSlett