tirsdag 19. november 2013

Gjesteklasser med Elen Thoresen

Førstkommende torsdag 21.11 får vi besøk av Norges dansedronning, Elen Thoresen, her i SiT Idrett. Elen kommer hit til oss for å holde to gjesteklasser på Portalen. Hun skal holde en yogatime og en dansetime, og jeg synes det er stor stas at vi får besøk av en så spennende, kunnskapsrik og utrolig flink instruktør!
  
Elen er utdannet ballettdanser og instruktør, og har vært en del av Nikes instruktørteam i mange år. Hun har etter hvert blitt en ettertraktet kursholder og koreograf, og har presentert klasser, eller timer som vi kaller det, på conventions mange steder og holder kurs i inn- og utland. En meget efaren og dyktig dame med andre ord! Elen har vært med på å utvikle dansetimen "burlesque" hos Elixia, og skal hos oss blant annet presentere en variant av denne timen. 

Det er en utrolig fin mulighet for dere som medlemmer til å være med på en eller to litt anerledes, spennende og morsome timer. Akkurat som da vi arrangerte MaratonSpin på lørdag, eller da Anneli og Christine holdt fight or flight for noen uker siden, er dette nok en artig og unik happening hvor man kan være med og oppleve noe litt annet. Kanskje oppdager du ved å være med på Elen sine timer at du faktisk synes yoga er utrolig deilig, eller så merker du forhåpentligvis at det er kjempegøy å få lov til å shake, riste løs og føle deg akkurat passe feminin under dansetimen! 
Jeg synes i hvertfall du skal benytte muligheten og slenge deg med :)

For oss som instruktører er det også utrolig artig og fint å få være med på slike timer. Vi er hele tiden opptatt av å utvikle oss i den rollen vi har, og det å la seg bli inspirert og lære av en så dyktig og flink instruktør som Elen, er midt i blinken. Det er også noe av grunnen til at vi av og til reiser på ulike kurs og conventions - nettopp for å lære nye ting, bli inspirert og få utvikle oss videre i rollen vi har forran i salene. Et godt eksempel på en slik convention mange pleier å dra på, er NiH Fitness Convention som gikk av stabelen i helgen. Der var flere av våre instruktører med, og en oppdatering derfra kommer senere i uken.

Selv var jeg på time med Elen under Nike Convention i Oslo i fjor, og synes dama er helt rå. Man føler av og til at man stagnerer litt som instruktør, at man ikke kommer noe særlig videre og heller ikke blir så mye flinkere. Da er det ekstra motiverende og inspirernde å plukke opp små tips og triks fra andre for å kunne gjøre egne timer enda bedre. Om det er noen stilige trinn, en helt ny måte å informere om timen på, en superfengende sang eller en artig øvelse man kan plukke opp, er det veldig nyttig og viktig med input utenifra i ny og ne! Så jeg tipper at mange av de ivrige instruktørene våre dukker opp på timene på torsdag, hvis man får plass vel og merke!  
De to timene Elen skal kjøre, er følgende:
Kl. 1820: Yoga Vinyasa Flow
Asana, pranayama og sankalpa – posisjoner, pust og intensjon. Kreative og kraftfulle sekvenser som snur opp ned på det meste og utfordrer deg på å finne din egen flyt og din egen rytme. En fri og leken tilnærming til dynamisk yoga for alle nivåer, som gir næring til kropp og sjel.
Kl. 1930: S-M-A-S-H! 
Broadway møter Glee! Inspirert av soundtracket fra TV-serien om livet på og bak scenen på Broadway, en danseklasse som er litt jazz, litt showdance, litt burlesque - og masse energi, musikalitet og bevegelsesglede! En feminin, leken og ekspressiv danseklasse hvor alt er lov. Slipp hemningene løs og la deg rive med!
Om dansetimer har Elen selv sagt at «dans trener absolutt hele kroppen - bevegelighet, smidighet, styrke, kondisjon og koordinasjon. Det er en helhetlig økt hvor du også kan komme borti muskelgrupper du ikke bruker så ofte. Dans gir kroppsbevissthet og setter deg i kontakt med deg selv og det tror jeg er utrolig nyttig for de fleste av oss. Dessuten frigjør dans endorfiner som gir overskudd og glede.» 
Påmeldingen åpner klokken 21.00 i kveld, og plass på timene kan du reservere deg på lik linje med alle andre timer her i SiT ved å melde deg på i bookingsystemet på nettsiden vår.
Jeg gleder meg kjempemye til Elen kommer på besøk, og håper jeg får plass på timene! Det hadde vært herlig å både kunne koble av med kreativ og kraftfull yoga, og ikke minst kjenne energien strømme i kroppen mens jeg febrilsk prøver å henge med på Elens fantastiske koreografi under dansetimen! 
Kanskje vi sees på torsdag?
Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar