søndag 24. november 2013

Eksamenstimeplan

Da er vi godt inne i nok en eksamensperiode, og mange har funnet seg til rette på ulike lesesaler og grupperom rundt omkring på campusene våre. Dag ut og dag inn sitter vi og leser, pugger, regner og jobber oss gjennom pensum. Timene flyr og følelsen av at man aldri får lest nok kommer gjerne snikende. Som en konsekvens av dette har mange en tendens til å la de faste og fine treningsrutinene utgå til fordel for noen ekstra, om litt mindre effektive, timer på lesesalen.

Det kan kanskje virke som en gode idé å prioritere lesingen fremfor å trene, siden perioden helhetlig for mange er preget av stress, lange dager og lite søvn. Men det viser seg at du kun gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å la treningen utgå. I en stressende periode som det eksamenstid er, kan trening være med på å gi økt motivasjon, konsentrasjon og hjelpe deg med å stresse ned, slappe av og ikke minst gi deg bedre søvn. En konsentrert hjerne når man leser - og helt fri fra pensum på trening!

Fra og med i morgen, mandag 25.november, blir timeplanene her i SiT Idrett erstattet av eksamenstimeplaner. Det vil si at timetilbudet blir noe redusert i ukene fremover, men det er heldivis fortsatt mange gode, morsome og effektive timer igjen på timeplanene. Så selv om yndlingstimen din forsvinner fra planen i morgen, har du ingen unnskyldning for å ikke trene når det fortsatt er så mye bra å velge mellom :)

På Gløshaugen blir eksamenstimeplanen gjeldende fra mandag 25.november til fredag 13.desember. På Dragvoll blir det en timeplan for perioden 25.november til 01.desember, og en litt mer redusert uken etter, mens på Portalen vil timeplanen gjelde frem til søndag 15.desember.






Husk at det ikke er så farlig akkurat hva du gjør, det aller viktigste er at du gjør noe! Jeg ønsker alle sammen masse lykke til med videre lesing, opprettholdelse av de gode trenings- og kostholdsrutinene, og etter hvert med eksamen!

Kom deg på trening, så kanskje pensum vil gi mening!


Søndagsklem fra Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar