torsdag 5. mars 2015

Trivelig trening!

God kveld alle sammen!

Som de fleste helt sikkert har fått med seg tidligere, synes jeg at jobben min her i SiT Idrett er verdens beste deltidsjobb. Jeg er omgitt av blide og fantastiske kollegaer hver eneste gang jeg er på jobb, både instruktører, veiledere, PT-er og resepsjonister, og ikke minst har vi en super stab på toppen! Jeg gleder meg hver eneste gang jeg tar turen til ett av idrettsbyggene våre, om det så være seg fordi jeg skal ha gruppetime, PT-time, veiledningsvakt eller om jeg skal trene på egenhånd. 

Når det kommer til den delen av jobben min som inkluderer veiledningsvakter og egentrening, hvor jeg oppholder meg i lengre tid i styrkearealene våre, blir jeg ekstra glad når det er ryddig og trivelig rundt meg! Og det er egentlig ikke  mye som skal til for at vi klarer å gjøre det litt mer trivelig å være på sentrene våre, er det vel?

Det har i løpet av de sise årene blitt utrolig mange medlemmer her i SiT Idrett, noe som bare er bra. Jeg synes det er supert at det er så mange treninginteresserte studenter, som er opptatt av å holde seg i form og kjenner hvilken positiv effekt trening har på kroppen og hverdagen vår. Men det at vi har blitt så mange treningsinteresserte gjør også at det til tider bugner over av folk på sentrene, noe dere sikkert fikk med dere i forrige innlegg, og da kan det bli kaos om vi ikke tar litt ansvar. Her i SiT har vi laget noen regler om generell treingssenterkultur for bruk av sentrene våre, og du har helt sikkert sett plakatene som henger i styrkerommene? Under presenteres noen av punktene litt mer utfyllende, og det håper jeg kan hjelpe deg med å ta litt mer ansvar for at vi skal ha det hyggelig sammen på trening neste gang du besøker ett av sentrene våre ;)Triveligere trening

Treningskort

- Treningskortet skal brukes HVER gang du trener. Ha det klart når du kommer slik at du ikke lager kø ved kortleseren. 


- Skal du på gruppetime? Da må du huske å bipe kortet  både i kortleseren og i bookingmaskinen.

- Finner du ikke treningskortet i lommen eller baggen? Gå til siden mens du leter, slik at du ikke forsinker andre. 

- Har du ikke treningskortet med - finn frem legitimasjon og vis det uoppfordret til resepsjonisten.  

- Har du verken treningskort eller legitimasjon - da får du dessverre ikke trene!

Kondisjonsapparatene

- Når du trener kondisjon, er det normalt å svette mye. Det er deilig for deg, men ikke like deilig for personen som skal bruke kondisjonsapparatet etter deg. Vær flink til å tørke av med såpevann og papir når du er ferdig, også om du bare har varmet opp i ti minutter!

- Skal du ha en lengre kondisjonsøkt bør du ha med deg et håndkle! Dette gjelder også om du for eksempel svetter svært mye under styrketrening, tørk av etter deg - og bruk gjerne håndkle på mattene.

Styrkearealet

- Del på apparatene; trener du alene og har lange pauser mellom settene dine, la andre ta mellom om det er mulighet for det. Da får flere trent samtidig, andre slipper å stå i kø og irritere seg, og man sparer tid! Det å la andre trene sammen med deg, kommer deg selv til gode neste gang :)

- God orden i treninsrommet er alltid hyggelig! Hvis du selv er på trening og skal bruke utstyr for styrketrening, så er det deilig å slippe å måtte lete senteret rundt etter det du trenger. Enkelt og greit skal du legge ting tilbake der de hører hjemme; vektskivene og medisinballene skal tilbake på stativene sine, mattene tilbake på krokene eller stangen sin, og håndtak osv tilbake i de sorte boksene. Det handler om at det skal være enkelt å finne frem for andre - tenk at du skal være snill mot "fremtidige deg"! 

- Er du for eksempel og trener styrke på ettermiddagen da det gjerne pleier å være mange mennesker i styrkerommet samtidig, så husk på at du ikke er alene. Dette gjelder på flere områder, og spesielt når det kommer til det å forstyrre andre. Skal du spørre om hvor lenge en person har igjen på ett apparat, eller om du kan ta et sett i pausen til en annen, ikke spør mens den personen holder på med en øvelse, mange er da svært fokusert. Her må man også tenke på sikkerheten til de som løfter og konsentrere seg.

- Skal du gjøre øvelser som tar mye plass, og hvor du kanskje (uten at du tenker over det) kan være til fare for andre, se deg rundt - og ikke ta det som en selvfølge at alle andre er obs på hva du driver med.

- Er det veldig fullt på senteret, og de fleste vektskivene er i bruk - husk å spørre før du tar fra andre (men igjen, ikke når noen er midt i et løft). Det kan hende at vektskiver som står ved siden av en som trener er ment for bruk i neste sett.


Mye hyggeligere å komme til et ryddig knebøystativ!

Generelt
Har han egentlig singlett på?

- Av hygeniske årsaker, som det også står i reglene for bruk av treningssentrene, er det ikke lov til å trene uten sko, og i hvertfall ikke barbeint. Og skoene du har på deg må ikke har sort såle, dette kan sette merker på gulvene, og er ikke spesielt artig for rengjøringspersonalet å vaske vekk. Vi oppfordrer også våre trenende til å bruke t-skjorte på trening.

- Bruk treningsapparatene til det de i hovedsak er ment for. Selvfølgelig er det lov til å gjøre øvelser i stativ som egentlig ikke er ment for det du skal gjøre, men har du mulighet til å velge andre stativ enn de mest populære (som for eksempel knebøystativene), unngår man unødig kø og irritasjon blant andre. Se forøvrig eksempelet under!


Hvis vi tenker litt over vår egen oppførsel på treningssentrene - blir det mye triveligere å trene!

Resten av reglene for bruk av sentrene til SiT Idrett finner du her. Så håper jeg at vi sammen klarer å skape et enda bedre treningsmiljø for oss selv og andre :)


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar