mandag 16. mars 2015

Jeg vil ha flere gutter på gruppetimene våre!

God mandag!

For en gangs skyld har jeg skrevet et innlegg som for det meste henvender seg mot våre mannlige medlemmer her i SiT Idrett. Fordi ja, det er DERE, gutta, mennene, mannfolket, dere høyrøstede, sterke, spreke, flotte og smarte karer jeg vil ha tak i. Som instruktør her i SiT synes jeg nemlig at deres oppmøte er alt for dårlig på gruppetimene våre, og det helt uten grunn. Gruppetimer er nemlig ikke bare for jenter - tro det eller ei!


Synes du ikke at timenavn som RÅ! eller STÆRK! er mandig nok? Eller forstår du ikke hva vi holder på med inne i spinningsalen? Jeg kan forstå at det å karre seg alene på en av beatz-, movesfunk- eller stepmoves-timene våre kan være litt skummelt, men det er jo bare å ta med seg noen kompiser? Det er lite vi jenter synes er mer sjarmerende enn gutter som faktisk kan å danse ;)


Jeg har også tatt en liten prat med noen av de andre instruktørene, for å høre om de er enige eller ei. Flotte Camilla mener at på samme måte som jentene nå i større grad har entret styrkerommet, så er det på tide at flere gutter også trer ut av komfortsonen og inn i gruppetreningssalen. Hun mener at det er viktig å variere treningen for å unngå skader eller å gå lei, og at det artigste med å ha gutter på gruppetimer for hennes del er at de gjerne ser veldig utilpass ut når de kommer inn døra, men at de er som regel storfornøyde etterpå! Både som resepsjonist og instruktør møter ofte Camilla gutter her i SiT som vegrer seg fra å prøve gruppetimer, men hun har aldri opplevd at noen har angret i etterkant!Vil du komme i form, må du trene hardt. Skal du trene hardt, bør du prøve gruppetimer i SiT. Kort, lang, tjukk, tynn, jente eller gutt - det spiller ingen rolle. Blir du ikke sliten, så gjør du noe feil. Personlig går jeg på SpinIntervall2 og Rå!, og kan med hånden på hjertet si at det er de øktene jeg gruer meg mest til i løpet av uka. Til alle gutter som er i gang med "deffesesongen"; ca 1000 kcal/time taler for seg selv! Dessuten, hvem liker ikke å bli instruert og slitne sammen med søte og spreke jenter? Men for all del, jeg beholder dem gjerne for meg selv...! - Herman (et av våre mannlige medlemmer som har skjønt at gruppetimer ikke bare er for jenter!)

Spreke Anneli forteller videre at hun synes det å ha mannfolk på timene sine gjør noe med gruppedynamikken, og at det er utrolig kjekt å kjøre time når man ser at sammensetningen av gutter og jenter øker energinivået og motivasjonen hos alle i salen. Anneli er ikke helt sikker på om det er tilfellet, men hun synes det kan virke som jentene blir ekstra motiverte til å presse seg litt hardere når det er gutter i rommet, og at guttene også i større grad jobber hardere når det er ei jente på matten ved siden av. Som instruktør tenker hun det er en fordel å ha med gutter på timen fordi man gjerne kan spille på et enda større spekter av øvelser og nivå. Et større mangfold i gruppen gir rett og slett en mer oppmerksom instruktør, og på denne måten får kanskje flere av deltakerne et bedre utbytte av timen. Anneli forklarer det å delta på gruppetime som gutt som å spise et kinderegg – 3 ting på en gang: man trener sosialt(ta med en kamerat eller smil til sidemann/kvinne), man får trent på dager hvor man kanskje ikke har lyst til å trene(fordi man har en veileder som sier akkurat hva man skal gjøre så man slipper å planlegge selv) og man får trent alternativt og variert(koordinasjon og bevegelighet hjelper deg i andre idretter). Og det er vel flere enn den dama som har hørt at fotballtrener Per-Mathias Høgmo fikk Djurgården-spillerne til å danse ballett for å bli bedre i fotball?


Anneli og jeg vil ha flere gutter på timene våre!
Flotte Vilde S er også en av de instruktørene som alltid synes det er gøy når det kommer gutter på timene hennes! Hun er enig i at det er et klart flertall av jenter på gruppetimer, spesielt timene som involverer litt trinn og koreografi. Men for hennes del pleier faktisk nesten alltid å være et par gutter på lørdagstimene hun har (Puls og Hardcore), og det er veldig hyggelig! Hun skjønner godt at barrieren for å møte opp på time for første gang kan være stor siden du ikke vet hva du går til, og heller ikke vet hvor stort treningsutbytte du vil få av å være med. Men hennes inntrykk er at de aller fleste klarer å henge med! Som instruktør synes Vilde det er veldig gøy med litt mangfold på timen, og hun tror faktisk at både guttene og jentene presser seg enda litt mer når de har en kjæreste/kompis/venninne ved siden av seg i salen.


Henrik & Jørgen jobber hardt, og blir skikkelig slitne av å være med på Stærk!


Stærk er "gratis" trening, hvor du slipper å tenke. Du møter opp og blir pushet gjennom en time hard og effektiv trening. Dersom du har mye som skjer er dette perfekt, da du vet nøyaktig hvor mye tid treningen tar, du trenger ikke tenke eller organisere noe mer rundt den. Og du får en intensiv treningøkt, som blir akkurat så hard som du gjør den til. Hele poenget er at det er sykt digg at noen har planlagt treningen og pusher deg gjennom den - Jørgen (også en av våre mannlige deltagere som har skjønt at gruppetimer ikke bare er for jenter!)

Sportybaben Trine er også en av de som liker å ha gutter på timene, og det er det mange grunner til. Blant annet forteller hun at de gir ALT, uansett hvilken time de er på, og spesielt hvis de er flere sammen. Gutter finner jo alltid noe å konkurrere i, om det så er lengst ned i spagaten på smidig, eller høyest opp i puls på spinning. Trine synes også det er supermotiverende når gutta på spinningtimene brøler fordi de er slitne. I tillegg synes hun det er topp at de mannlige deltagerene er flinke på å gi konstruktiv tilbakemelding på timene de deltar på, eller kommer med relevante spørsmål i etterkant, og spesielt trekker hun frem gutta som går på smidig, de er ekstra flinke!


Instruktør Trine & deltage Åge
Som du kanskje skjønner av dette innlegget, er det jeg ønsker meg akkurat nå flere gutter på gruppetimene våre! Og jeg er ikke alene om det. Så, hva skal jeg gjøre nå, tenker du kanskje? Jo, du skal ta utfordringen om å teste ut en gruppetime eller to i løpet av de to siste ukene frem mot påske. Og så synes jeg selvfølgelig det er veldig gøy om du dokumenterer det ved å legge ut bilde på instagram og tagger det med #guttatestersit #sitidrett og @treningisit, så plukker vi ut og publiserer de beste bidragene!Trenger du inspirasjon kan du vite at guttegjengen på bildet over forrige uke gjennomførte sitt eget SiT Maraton, hvor de var innom hele seks gruppetimer i løpet av EN dag! De startet med yoga 08.30, fortsatte på steppump kl 12.30, hardcore 16.00, pump 17.50, beatz 18.55 og avsluttet dagen på SpinIntervall2! Det er utrolig imponerende, selv om det er på kanten til galskap!

Klem Nina

3 kommentarer:

  1. Hurra for deg Nina! Fantastic Blog post once again! You are delivering goods every time!

    SvarSlett
  2. Hva er det dere trener på i gruppetimene da? Mosjon != trening.

    SvarSlett
  3. Jeg er en gutt. Ser jo gøy ut, men vet ikke om jeg tør å gå over den berømte dørstokken, eller bevege meg utenfor komforsona mi..

    SvarSlett