søndag 8. mars 2015

Feir deg selv, flotte jente!

Hipp hurra for 8. mars og den internasjonale kvinnedagen, en dag hvor vi skal hedre kvinners rettigheter og ha fokus på kvinners posisjon og situasjon i samfunnet. Og vi skal ikke bare fokusere på oss her i Norge, men også på de som ikke nødvendigvis har rett til utdanning eller rett til å bestemme over eget liv. Det er så viktig å åpne øynene, se litt ut over trygge Norges grenser, og forstå på hvilken merkverdig måte verdenssamfunnet er skrudd sammen. Kanskje vekker det også en lyst til å prøve å gjøre en innsats for de som ikke er like heldige som oss!

Men jeg synes også det er viktig å bruke denne dagen til å vende blikket litt innover, til å erkjenne hvilken flott, smart og fantastisk dame, kvinne og jente DU er. Kjenn etter selv, at du innimellom stresset og bestrevelsen etter å oppnå hverdagens travle gjøremål og etter å strekke til på alle områder, faktisk er ganske bra. Jeg tror at vi jenter setter alt for lite pris på oss selv for akkurat den vi er. Prøv å se deg selv utenifra, prøv å se hvor imponerende alt du får til egentlig er.

I anledning kvinnedagen, vil jeg også be dere, flotte, unge kvinnfolk, om å tenke litt over hva slags fokus dere har på treningen deres. Det er så imponerende, alle timene og arbeidet dere legger ned på sentrene våre. Det bugner over av spreke jenter på gruppetimene våre, og ikke minst har vi i løpet av de siste årene også invandert styrkearealene. Men tenk litt over hvilket fokus du har når du er på trening. For her i SiT ønsker vi at trening skal ha et sunt fokus, det skal handle om velvære, god helse og et godt selvbilde. Vi ønsker at man skal trene fordi man vet at det er bra, og ikke minst fordi man har lyst til å trene. 

Vi forstår hvilke positive effekter trening og fysisk aktivitet har på hverdagen vår, slik som bedre søvn, mer overskudd og energi, bedre konsentrasjon og økt motivasjon, samt både glede og godt humør. Men likevel er det ikke alltid vi klarer å balansere hverdagen vår, og noen av oss opplever at treningen kan få et tvangspreget og negativt fokus. Og kjennes det slik for deg, så skal du vite at det er hjelp å få (dette gjelder selvfølgelig for gutta også!).

Jeg synes faktisk det er imponerende, alt det vi jenter får til i løpet av en dag, eller en uke, eller en måned- for ikke å snakke om et helt år! Vi rusher av gårde, og lider til tider litt for mye av det velkjente flink-pike-syndromet. Det er lov til å roe ned, kjenne etter og gi seg selv en klapp på skulderen. Så bruk også dagen i dag til å feire seg selv littegranne - rett og slett fordi du er så flott! 


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar