torsdag 26. mars 2015

Smidig med Sofie

Kjenner du at det hadde vært deilig å være litt mykere, ha litt bedre balanse, ha litt bedre kontroll på kjernemuskulaturen din eller ha litt bedre kontroll på egen pust og det å kunne slappe av og koble ut selv når du er omgitt av andre mennesker? Da er det på tide at du blir med på en av Smidigtimene vi har her i SiT!


Mandag denne uken ble jeg med på Smidigtimen Sofie har fast 19.30 på Portalen. Med på denne timen var også en del av de andre instruktørene, blant annet Vilde S, Asbjørn, Hanne og Karianne. Alle vet vi hvor viktig det er å trene andre ting enn ren styrke og ren kondisjon, og det å holde kroppen bevegelig og fleksibel og ha balansen under kontroll er noe av det vi synes er ekstra viktig.


Sofie er en av våre mest erfarne instruktører, og startet som instruktør allerede i 2009. Sofie er en av de som trives best med kropp-og-sjel-timer som konsept, og har både Smidig, Yoga og Pilates her i SiT Idrett, og Pilates er det hun brenner aller mest for. Styrken denne treningen har gitt henne i kjernemuskulaturen, og ikke minst den gode pusteteknikken bruker hun i all annen trening hun driver med, som for eksempel løping i skogen eller styrkeøkter.
Sofie har en bachelor i Idrettsvitenskap fra NTNU og personlig trener og veileder-utdannelse fra NIH. Som instruktør synes hun det er godt å ha en del kunnskap om teori og forskning knyttet til trening, og det gir ekstra trygghet når hun skal lage programmer eller gi tips til deltagere som kommer frem og spør om ulike ting etter timene.
Smidig er en veldig artig time, forteller Sofie, for den er variert både i tempo, belastning og type øvelser. Her får man trent både styrke, balanse og fleksibilitet. For henne handler smidighet om å ha god kroppskontroll, og en sterk og fleksibel kropp. Hun synes det er artig å lage timeprogram til Smidig, for her kan hun velge mellom mange ulike typer musikk og øvelser. Som erfaren instruktør er Sofie opptatt av at alt skal være mulig å gjennomføre for alle som kommer på timen, uansett nivå, og gir samtidig alternativer som de ekstra smidige kan velge å utfordre seg litt mer med.


Både Sofie og alle vi instruktørene som var på timen oppfordrer ALLE andre til å prøve ut Smidig, og gjerne gå på flere timer før du bestemmer deg for om du liker det eller ikke, spesielt om du ikke har prøvd ut yoga eller pilates før. Det er en del tekniske øvelser som vil bli mer effektive etter hvert som man får erfaring med dem, og den rolige pusteteknikken kan (for noen) være krevende å lære seg. Hvis du ikke får til en øvelse eller du lurer på hvor den egentlig skulle kjennes, oppfordrer Sofie deg til å ta en prat med henne etter timen, for hun tar seg alltid god tid til å svare på spørsmål, eller bare ta en prat om trening :)

Strålende fornøyd Smidiggjeng!
Asbjørn vs. Sofie - noen må kanskje gå litt mer på Smidig?
Så kjenner du som meg at den litt for stive treningskroppen hadde hatt godt av å bli litt mykere, litt mer fleksibel – rett og slett litt mer smidig? Da er det bare å slenge seg med på en av Smidigtimene våre! Oversikt over hvem som har de ulike timene, hvilket senter og til hvilken tid de er, finner du på nettsiden vårHåper vi sees på smidig :)
Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar