onsdag 26. november 2014

Nye instruktørspirer

I helgen var det duket for siste runde av aerobicinstruktørkurset vi har arrangert her i SiT Idrett denne høsten. Det hadde gått ca en måned siden forrige kurshelg, og i løpet av den tiden hadde kursdeltagerene flere ulike arbeidsoppgaver. Jentene skulle forberede og øve inn en puls- og en styrkesang, og i tillegg delta på en step&core-time hvor de skulle analysere utlæringsmetoden og instruksjonen på timen. 

Under første kurshelg, 17.-19.oktober, var det Ida M og Marit Anne som var ansvarlige for opplegget, i tillegg til at Tore underviste i teori. Den helgen var det fokus på trinntimer, enkle koreografiske utholdenhetstimer og styrketimer. Deltagerene lærte også om musikkanalyse, teknikk, presisjon og cueing.  Og allerede under den første helgen ble jentene på kurset kastet ut i instruktørrollen. Det kan kanskje virke brutalt å gjøre dette allerede under første kurshelg, men som Ida sier handler det å bli en dyktig instruktør om å hente inn erfaring - learning by doing

Trine-selfie!
Denne helgen byttet Trine rolle med Marit Anne, og hun og Ida M ledet jentene gjennom ulike trinn- og blokkbaserte timer, blant annet med bruk av step. I tillegg var det fokus på rollen som instruktør og kommunikasjon, metodikk, og teknikk og presisjon på step. Denne helgen ble man også kastet ut i instruktørrollen, og forhåpentligvis ga det god læring for veien videre mot å bli erfarne og gode instruktører. 
To helger med kvalitetsikkert og grundig opplegg er nå gjennomført, i trygge hender hos noen av våre aller mest erfarne og dyktige instruktører. Det å være instruktør er for det meste både givende og morsomt, men det forventes at produktet man leverer er godt, og dette krever mye kunnskap og forberedelser. Som instruktør må man derfor legge ned mye arbeid i hver eneste time man skal undervise i. I tillegg har man som instruktør stor innflytelse på deltagerene på timene, og man er ansvarlig for at de som kommer på time skal få en effektiv og trygg økt, samtidig som man skal spre treningsglede og energi! Det er altså en sammensatt rolle å være instrukør, og ferdig utlært blir man aldri. Selv de hos oss som har jobbet her i mange, mange år, er alltid ute etter å kunne forbedre seg som instruktører, og søker både ny kunnskap og nye utfordringer! 

Nesten alle kursdeltagerene!

Det er herlig at så mange flinke instruktørspirer var med på høstens kurs! Og jeg ønsker alle sammen lykke til videre med musikkanalyse, programlaging, hospitering og videre utvikling mot å bli enda flinkere og dyktige instruktører! :)

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar