søndag 16. november 2014

EksamensYoga

November er i full gang, og vi er allerede inne i den velkjente eksamenstiden. Eksamenstid er en periode som for mange innebærer mye stress, høye skuldre, anspenthet og mange netter med redusert søvnkvalitet. Derfor lanserte vi i SiT Idrett ett nytt timekonsept denne uken: EksamensYoga!


Timen finner sted på Idrettsbygget Gløshaugen fredager 15.30, og har som mål at du skal få koble ut, fokusere på noe annet, slippe kroppen for spenninger, og få en pause fra eksamenskjøret. Timen har en varighet på 60 minutter og er en drop-in time, noe som betyr at du kan booke plass på denne timen på lik linje med alle de andre timene våre - altså åpner bookingen klokken 21 onsdag kveld. 

EksamensYoga har fokus på ulike avspenningsteknikker, og her trenger du ingen forkunnskaper for å delta. Likevel kan det være fint med et par tips til noen av de vanligste yoga-øvelsene, og derfor tok jeg denne uken en prat med en av våre yoga-entusiaster Ådne. Dette for at du skal få enda større utbytte av øvelsene når du enten er på en yoga-time, eller gjør yoga-øvelser hjemme. Ådne er en av våre aller mest erfarne Yoga-instruktører og kursholdere, og har mye god kunnskap på lur.

Her presenteres tre av de vanligste øvelsene i yoga:

Downward dog
Unngå dette..
Gjør heller slik!

Tips: Den første øvelsen handler om å få lik vekt på hender og føtter, og spesielt unngå å henge på armene. Er det for slitsomt, så kan du komme nærmere med beina, slik Ådne viser med riktig teknikk i det nederste bildet.

Chaturanga

Unngå dette..
Gjør heller slik!
Eller slik..!

Tips: I denne øvelsen handler det enkelt og greit om å holde kroppen helt rett og ha albuene inntil kroppen. Er det for tungt i armene, så er det lov til å sette knærne i gulvet. 

Cobra
Unngå dette..

Gjør heller slik!
Tips: I denne øvelsen skal du prøve å holde hoftene over gulvet, men om du ikke klarer det så er det lov til å legge seg helt ned. Uansett bør du prøve å få hendene så nærme hoftene som mulig for å støtte skuldre, nakke og korsrygg.

Neste uke kommer det også to filmer med noen yoga-øvelser du kan gjøre hjemme nå i eksamenstiden, sammen med noen enkle og fine avspenningstips!

Stay tuned! :)


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar