tirsdag 17. juni 2014

Hvor ble det av sommerkroppen?

Hva skjedde med sommerkroppen 2014? Ble ikke noe av den i år heller sa du? 

Du kom kanskje i seneste laget på at du egentlig hadde som mål å få trent og spist deg til ditt livs sommerkropp i år? Det var på en måte sommerkroppen 2014 som gjaldt? Problemet var bare at du kom på det da eksamenstiden startet, og så ble det på en eller annen måte ikke nok tid til å trene før sommerferien plutselig var her? Likevel klarte du kanskje å komme godt i gang, og tenker at hadde det bare vært enda en måned eller to til sommeren, så hadde du klart å nå målet ditt?

Er du litt skuffet over deg selv, og har du en ubehagelig følelse av at du ikke klarte å nå målet du satt deg allerede i fjor sommer? Prøv å snu det rundt til noe positivt, for du klarte kanskje å komme godt i gang med trening og var flink med kostholdet den siste tiden før ferien? Da er det jo bare å fortsette å holde rutinene i gang nå gjennom sommermånedene, og videre ut over høsten. Men selv om det er bra at man har fokus på å få en sunn og sprek kropp, så håper jeg for all del at du kan endre fokus

Hysteriet rundt dette med sommerkropp og bikiniform er ikke verken bra eller sunt. For det første er det  et veldig ensidig fokus rettet kun mot utseende, og for det andre handler det bare om å komme i form til én periode av året. Tenk heller at du skal trene og spise sunt for å nå målet om "helårskroppen". En kropp som er sunn og sterk, i god fysisk form, og som du selv er komfortabel og fornøyd med - hele året rundt!



Så start allerede nå, planlegg for tiden fremover hva gjelder trening og hvordan du ønsker at kostholdet ditt skal være. Legg fra deg hysteriet om den "perfekte" sommerkroppen, og tren og hold deg i form fordi du ønsker god helse, være i god form og fordi du ønsker å alltid kunne være komfortabel og fornøyd med deg selv. En sunn og sterk kropp vil gi deg mye glede i form av økt overskudd, godt humør og ekstra energi i hverdagen, og så blir du i tillegg bedre rustet mot både skader og sykdom. Legg en plan om at du skal fortsette å trene resten av livet, og ikke bare for å komme i bikiniform til neste sommer! 

Husk også på at du er både fin og flott slik du er, og at misnøyet om det lille ekstra rundt magen, eller de litt store lårene kun er noe du finner på inne i ditt eget hode - for alle rundt deg synes nok at du er helt fantastisk akkurat som du er :)



Senk skuldrene, legg fra deg maset og hysteriet rundt sommerkroppen, og nyt godværet og ferien for alt det er verdt :)


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar