søndag 28. februar 2016

Hjemmelagde knekkebrød!

Knekkebrød har vært et hot tema i media den siste tiden, og det diskuteres frem og tilbake hvor bra disse "hjemmelagde" kjøpeknekkebrødene egentlig er for deg. Stort sett handler det om at mange av de inneholder for mye salt sammenlignet med den anbefalte daglig dosen på fem gram, og hva er vel ikke da bedre enn å bare lage de selv? Så har du i hvertfall kontroll på hva du putter i kroppen din!

Når man lager hjemmelagde knekkebrød, mener jeg at man kan ha i så og si akkurat det man ønsker av frø, korn, meltyper, nøtter etc, og at det bare er fantasien som setter grenser. Skulle du likevel trenge en enkel, sunn og velsmakende oppskrift kan du følge den jeg brukte da jeg lagde meg knekkebrød til frokost i dag tidlig.

De er svært enkle å lage, inneholder relativt billige ingredienser, og er skikkelig gode. Oppskriften gir 3-4 brett med knekkebrød, så én porsjon varer lenge. Bra for lommeboken, og bra for kroppen! Etter å ha prøvd disse får du nok ikke lyst til å kjøpe Wasa igjen, det får i hvertfall ikke jeg!

Oppskrift:

-  3,5 dl fibra fullkornsmel
-  3 dl havregryn, lettkokte
- 1 dl havregryn, store
-  1 dl kruskakli
-  2 dl solsikkekjerner
-  2 dl sesamfrø
-  2 dl linfrø
- Hakkede mandler
- Hakkede tranebær
- Hakkede gojibær
-  1 ts salt
-  7-8 dl vann


Alt blandes med slikkepott og fordeles på 3 stekebrett så tynt man klarer. Jo mer vann det er i røren - jo lettere er det å få det tynt og jevnt. Men desto lengre steketid - finn en balanse.Rut opp i passe store biter med slikkepotten og stek på 150 grader i ca. 30 minutter. Snu brettene og bytt høyder på de underveis om du har flere i ovnen samtidig.

Etter 30 minutter tar du brettet(ene) ut av ovnen og snur knekkebrødene opp-ned. Dette er for at de skal bli helt tørre og sprø på undersiden også. Sett så brettene inn igjen, og stek til de får gylden farge. Tiden her varierer fra alt mellom 20-30 minutter. Når de er ferdige tar du brettene ut av ovnen, knekker knekkebrødene fra hverandre, og avkjøler de på rist. 


De bør lagres i åpen boks, og holder seg lenge. Supre til frokost, lunsj, før trening, etter trening og med alle typer pålegg! Smaker også godt uten noen ting på!
Håper du har hatt en herlig søndag og at du er klar til å ta fatt på nok en sprek uke!

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar