lørdag 5. juli 2014

Ukens treningstips: Motbakkeintervaller

Det er sommer, skolefri, varme og sol, og på høy tid å legge en del av treningsøktene utendørs. De tunge styrkeøktene er det kanskje vanskelig å flytte ut, men kondisjonsøktene er det lettere å gjøre noe med. Og du kan gjerne få kombinert en effektiv og god treningsøkt med flotte naturopplevelser.

For å hjelpe deg med dette, kommer det her et treningstips til hva du kan finne på neste gang du skal trene kondisjon, og ønsker å gjøre dette utendørs - nemlig motbakkeintervaller! Ordet i seg selv synes jeg nesten er ubehagelig fordi jeg vet hva en slik økt gjerne innebærer. Det er hardt og brutalt, og av og til ganske vondt mens det står på. Men det er få økter som gir bedre følelse etter at de er gjennomført. Det er rett og slett helt fantastisk når ubehaget forsvinner, og endorfinrusen tar over! Så deilig at den fæle økten er verdt slitet, noe det er lurt å minne seg selv om mens det pågår.

Gårsdagens intervalløkt - ikke særlig artig, men heldigvis
godt etterpå!

I tillegg til at det er en lettvint måte å få pulsen god opp på, og dermed svært effektivt, er det utrolig enkelt å gjennomføre. Finn deg en passe lang oppoverbakke, hvor du enten klarer å løpe/jogge eller gå jevnt hele veien. Og så er det bare å varme godt opp og sette i gang. Første gang kan du gi deg en innkjøringsøkt med for eksempel to intervaller på ca 4 minutter med minimum tre minutters aktiv pause hvor du jogger eller går ned bakken igjen. Neste gang øker du til tre drag, og så kan du fortsette å kjøre 4-5 intervaller à 4 minutter etter det! En tidseffektiv og herlig økt (i hvertfall etterpå!).

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar