onsdag 15. oktober 2014

Hardcore med Arja

Arja er en sporty og råsterk jente, som har Hardcore onsdager 18.30 på Portalen dette semesteret. Arja startet som instruktør her i SiT denne høsten, etter å ha deltatt på instruktørkurset vi arrangerte i våres. Hun har alltid vært nysjerrig på det å være instruktør og stå forran og lede en gruppetime, og jeg er glad hun søkte jobb her i SiT - for sprekere jente skal man lete lenge etter! 

Onsdag forrige uke tok jeg turen på Arjas Hardcoretime sammen med to av de andre instruktørene her i SiT, Trine og Karoline, som også har blitt to av mine gode venninner. Siden jeg selv har hatt akkurat denne Harcoretimen onsdager på Portalen visste jeg at dette var et populært treningstidspunkt, og ikke minst var det veldig artig å se hvordan en annen instruktør gjennomførte denne timetypen. Jeg synes Hardcore er en morsom, effektiv og bra time med mye variasjon. Og fanges du av tidsklemma nå i studiehverdagen, og føler du må velge enten en styrke- eller kondisjonstime - hvorfor ikke velge en time som Hardcore, så slår du to fluer i en smekk! 


Arja startet timen med enkel oppvarming på step, før vi gikk over på balansetrening og ble utfordret med øvelser som flyver og stjerne. Videre jobbet vi oss sang for sang gjennom funksjonelle og effektive øvelser som utfall, pushups, ulike varianter av planke, bekkenløft, knebøy og flere gode øvelser for overkroppen. Øvelsene var satt sammen stort sett i superset med to og to øvelser for ulike muskelgrupper, eksempelvis stående franskpress og knebøy. Da hoveddelen av timen var ferdig roet vi ned med en deilig nedtrapping og uttøyingsdel!"Det beste med jobben min er når jeg ser at deltakerne pusher seg selv og tar de siste 10 sekundene med for eksempel planke selv om musklene rister!" - Arja


Høydepunktet i løpet av timen var den delen hvor vi skulle kjøre kombinasjon av mountainclimbers og pushups til The Phoenix av Fall Out Boy. En intensiv bolk med både styrke og kondisjon, og med en gira og pushende instruktør var det en tung, men god opplevelse. Og når det i etterkant av timen kommer frem at denne sangen for øyeblikket er Arjas yndlingslåt, er det ikke rart hun var gira!


Arja selv er som jeg skrev ovenfor en supersprek dame, og driver med både tennis og fotball ved siden av jobben som instruktør. I tillegg er hun stor fan av utendørstrening, og får det ultimate treningskicket av motbakkeløp i skogen hvor hun presser seg selv til det ytterste med blodsmak i munnen, akkurat som vi prøver å få dere til å gjøre på enkelte av timene våre ;) Sprekisen er også stor tilhenger av gruppetrening utenom det å ha egne timer, og har vært flittig deltager på Beatz med Ida M, BosuStyrke med Anneli, og så elsker hun Smidigtimene til Trine og Pilates med Sofie - erfaren gruppetreningsgjenganger med andre ord! Og motivasjon til å komme seg på trening finner hun i den gode nattesøvnen det resulterer i, samt den herlig følelsen når hormonene hopper rundt i kroppen!Selv om man jobber som instruktør og er vant til å være fokusert, gira og i mye akivitet, underskreker vi også viktigheten av det å gjøre akkurat det stikk motsatte. Og Arja som så mange av oss andre er glad i å slappe av med en kopp te og hyggelige sysler som for eksempel strikking. I tillegg er hun glad i god mat og morsomme venner, som får henne i godt humør!Ta turen på Hardcore da vel, så får du utfordret balansen og koordinajsonen din og trent både kondisjon og styrke! En herlig økt med mye variasjon som passer for alle :)

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar