torsdag 14. mars 2013

Kom i gang med styrketrening !

Har du tenkt tanken at det hadde vært fint å starte med styrketrening? Har du laget avtale med deg selv gang på gang om at du skal starte, men brutt den like lett som du lagde den? Hvorfor lar du være, og er det så skummelt som mange skal ha det til?

Styrketrening er fantastisk trening, det også, og kan gi betydelige helsegevinster. Et viktig aspekt ved styrketrening er at muskelstyrke er nødvendig for fysisk aktivitet, noe som egentlig sier seg selv. Kunnskapen om styrketreningens helsefremmende effekter har økt betraktelig de siste årene, og det er påvist mange gode grunner til å trene styrke. Den viktigste av de alle er vel den viste sammenhengen mellom lav muskelstyrke og tidlig død. Kanskje ikke noe man tenker over nå, men om man ikke starter nå når man er ung, har tid og mulighet for å få hjelp, kommer man i hvertfall ikke til å starte når det "forpliktende voksenlivet" tar over..!

Det å ha en sterk og godt trent kropp er skadeforebyggende i seg selv, da sterke muskler, sener og et sterkt skjelett er bedre rustet for å møte fysiske og uvante utfordringer i hverdagen. Og spesielt for jenter er det viktig å styrke skjelettet, da tung styrketrening gjør at du utsetter og/eller forhindrer benskjørhet ved senere alder. Og en flott holdning på kjøpet er vel heller ikke å forrakte?

Det er mange gode grunner til å trene styrke, men man klarer også å komme på mange "gode" grunner for å la være. Det kan virke skummelt å ta steget inn i styrketreningsarealet på treningssenteret, uvitende om hva serier og repetisjoner betyr, og kanskje vet du knapt hva en manual er. Men alle må begynne et sted! Det å ta det første steget kan du få hjelp til, enten ved å avtale med en venninne eller en kamerat, noe som forplikter deg til å gjøre som du har sagt, eller ved å booke time hos en av treningsveilederene i SiT, hvor deler av jobben er å hjelpe til og veilede med å sette opp treningsprogram og lære bort hvordan øvelser skal gjøres.

Så for å komme i gang er det bare å ta steget inn i styrkearealet, starte med et program som ikke er alt for omfattende, ikke bry deg om alle de andre som er der, og ikke minst - skaff deg hjelp hvis du har behov for det.

Hva er din unnskyldning for å la være? ;)


Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar