torsdag 7. mars 2013

Hva er kick-off?

Som en fortsettelse av innlegget forrige uke hvor jeg reklamerte for det spennende timekonseptet Afro vi har her i SiT, kommer her et innlegg om en helt annen timetype; nemlig Kick-off - som er en litt tøffere kondisjonstime!

Kick-off er i følge timebeskrivelsene på nettsiden vår "kondisjonstrening med slag og spark inspirert av kampsport. Timen har samme oppbygning som en pulstime". Videre er beskrivelsen av en pulstime at det er "hard kondisjonstrening uten vanskelige trinn og kombinasjoner". Det er altså en supereffektiv, superenkel og superartig time - som passer for absolutt alle!

Her i SiT tilbyr vi timekonseptet Kick-off tre ganger pr uke, akkurat som afro, og en gang på hvert senter. Tirsdager har Camilla hatt Kick-off på Dragvoll 18.20, en time som Ida K nå har tatt over. På Idrettsbygget Gløshaugen finner du Kick-off hver mandag i Armfeldtsalen kl 17.30, hvor Camilla leder dere gjennom timen, og hver søndag kl 16.00 tar Marthe T dere gjennom Kick-off på Portalen.


Camilla vil gjerne ha deg med på Kick-off!
Camilla forteller at Kick-off ligner en del på oppsettet til en Puls-time, slik det ble beskrevet ovenfor, hvor man tradisjonelt sett starter med ca 10 minutter oppvarming før man skal gjennom 2-3 pulstopper/arbeidsperioder med høyere intensitet. Når man varmer opp til Kick-off hører det gjerne med å øve inn de ulike slagene og sparkene man kommer tilbake til senere i timen, slik at teknikken sitter og man kan ta skikkelig i når pulsen skal opp. Mellom pulstoppene får man en aktiv pause eller to hvor man henter seg inn samtidig som man kjører litt styrke. Her er armhevinger nesten obligatorisk på et røft timekonsept som dette! Videre presiserer Camilla at timen er ment for å passe til alle, så god koordinasjon er ikke et must. Man veksler kun mellom 2-4 ulike trinn, slag eller spark, i hver sang. Ny sang betyr andre bevegelser - noe som gjør at det er fort gjort å hente seg inn dersom noe skulle være vanskelig - men det pleier ikke å være et problem! Det jobbes hele tiden bevisst med blant annet kjernemuskulatur for å få full trøkk i alle slag og spark. Når du har presset deg gjennom siste pulstopp, trappes det ned og timen avsluttes med enkle mage- og ryggøvelser på matte før uttøying.


Ivrige deltagere på tirsdagskick-off på Dragvoll!
Forrige uke slang jeg meg med på Camillas Kick-off-time på Dragvoll tirsdag kveld. Det var utrolig artig og veldig slitsomt! Camilla var tøff i blikket og streng med instruksjonene fra start, og med røff og litt "hard" musikk - var det vanskelig å ikke la seg rive med! Mange fine og harde øvelser var lagt inn i programmet, blant annet burpees, knee tucks og hopp med spark. Godt å få slått og sparket litt fra seg, ut med frustrasjon og sinne!



Så har du ikke prøvd kick-off før - sleng deg med på en time i nærmeste fremtid! Det er enkelt, morsomt og slitsomt - og artig å få lov til å bli litt sint på trening! :)

Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar