søndag 27. januar 2013

Supersøndag!

Det er fantastisk å våkne uthvilt og opplagt tidlig søndag morgen, uten andre planer for dagen enn å gjøre akkurat det man har lyst til! Selvfølgelig er det alltid småting man må få gjort, men det å for en gang skyld sette av tid til å gjøre litt som man vil, er utrolig deilig! Sammen med en god kopp kaffe, startet jeg dagen med å sette opp en liste over dagens må- og vil- gjøremål, og kom frem til at en skikkelig søndagsfrokost var første prioritet!

Etter litt om og men, kom jeg frem til at pannekaker med bacon og blåbær med smoothie til måtte være mer enn bra nok! Ingrediensene ble funnet frem, og søling og eksperimentering kunne begynne :)

Herlige søndagsfrokost-pannekaker:

- 1/2 boks cottage cheese (gjerne den magre varianten)

- 2 egg

- 1 banan, ganske moden 

- 1 dl havregryn

- 1 dl sammalt rug, evt 50/50 med byggmel

- 1/2 ts salt

- 1 ts natron 

- 1 dl vann


Første steg er å blande de våte ingrediensene, det er veldig fint å bruke en stavmixer eller bare putte alt sammen i en blender. 

Banan, cottage cheese, egg, havregryn og
rugmel!
Bland sammen de våte ingrediensene først

Så blander du i de tørre ingrediensene litt etter litt, og kjører det til en jevn og fin røre. Varm opp stekepannen, og hell i røre til passe store pannekaker. Stek til de er gyldne på begge sider, og ta oppvasken i mellomtiden! Stek bacon og lag smoothie (oppskriften kommer senere).

Jevn og fin røre ved bruk av blender. 
Stekes til de blir lysebrune og gyldne på
begge sider. 

Server med blåbær, bacon eller brunost og sunn og frisk smoothie ved siden av!

Nam!

Friskt og godt!










Etter at frokosten er fordøyd er det supert å ta en treningstur, enten i marka eller på ett av SiT´s flotte sentre. Så setter du i gang med må-delen av listen, slik at søndag ettermiddag og kveld kan brukes til å slappe av!

Vel bekomme! :)


Nina

4 kommentarer:

  1. Du har laga det eksakt samme som meg til frokost, med unntak av bananene. Jeg bruker noe som heter "fibra" fullkornshvetemel da, det er absolutt å anbefale. Det er 100% grovt , men det smakes ikke, og det kan tilberedes på samme måte som vanlig hvetemel, altså mye lettere enn de andre grove typene. Dette fåes kjøpt på rema 1000 :D

    SvarSlett
  2. Så artig! Fint tips! Det er jo så utrolig godt, og supersunt! :)

    SvarSlett
  3. fikk det ikke til jeg.. ble bare en stor grøt i plata... men dine så gode ut! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjedelig! Prøv å ha i litt mer havregryn eller byggmel, og litt mindre vann! Ikke gi deg - de er så gode :)

      Slett