søndag 11. oktober 2015

Hverdagsaktiv

Det er mye snakk om ulike treningsformer for tiden, og i jungelen av ulike intervalltyper, gruppetimer, antall serier og repetisjoner for styrketrening, varighet og intensitet på øktene, og type økt, er det lett å gå seg vill. Men visste du at det aller viktigste for egen helse er den generelle fysiske aktiviteten som vi inkluderer i hverdagen vår? Som å gå eller sykle til skole og jobb, velge trappa fremfor heisen, rake i hagen eller gjøre husarbeid!


I fjor kom helsedirektoratet med nye anbefalinger for vår daglig aktivitet. De nye anbefalingene som kom er den første store endringen som har blitt gjort i deres retningslinjer på over åtte år. Det at de kommer med nye retningslinjer og anbefalinger er et motsvar til den økende trenden vi ser i samfunnet vårt med tanke på stillesitting. For vi sitter i ro mer enn noen gang før, både på lesesalen, i forelesning, hjemme og på jobb. Og i hverdagen når man har det travelt, er det i tillegg ofte den planlagte treningen som ryker om vi ikke rekker å få gjort alle de andre tingene vi har på agendaen. 

Nå anbefaler helsedirektoratet minimum 150 minutter med moderat aktivitet pr uke for oss voksne, eller 75 minutter med litt høyere intensitet. For mange kan det virke ganske uoverkommelig, men her handler det bare om prioritering og planlegging. Det er nemlig lov til å dele opp og porsjonere ut den daglige aktiviteten, og her teller alt fra å velge trappene fremfor heisen og å sykle eller gå til både skole og jobb.

Den kommende uken slår vi her i SiT Idrett et slag for hverdagsaktiviteten, og i den anledning utfordrer vi nå alle dere, våre spreke og flotte medlemmer, til å være hverdagsaktive hver dag den kommende uken. Det vil si at du skal prøve så godt du kan å være i fysisk aktivitet minimum 30 minutter hver dag, utenom eventuelle rene treningsøkter. 

Vi kjører på med en instagramkonkurranse hvor du kan dele dine hverdagsaktive bilder med oss ved å bruke hasjtaggene #sitaktivhverdag og #sitidrett. Vi trekker tre vinnere av konkurransen mandag 19.oktober, og vinner du får du en av disse kule og praktiske treningsbagene fra North Face. 


Så, det eneste du trenger å gjøre er følgende:

- Vær i fysisk aktivitet minimum 30 minutter om dagen

- Følg SiT Idrett på instagram @sitidrett

- Del dine hverdagsaktive bilder og merk de med #sitaktivhverdag og #sitidrett

Husk også at akkurat hva du gjør ikke er så farlig, for det aller viktigste er bare å gjøre noe


"Følger man de nye anbefalingene, øker man mulighetene for god helse og minsker risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt og diabetes." 
- Helsedirektoratet


Og ja, det hadde vært dårlig stil å utfordre dere uten å bli med på utfordringen selv. Derfor skal jeg også være hverdagsaktiv minimum 30 minutter hver dag denne uken, og hvordan det går kan dere følge med på på instagram, @sitidrett. Mot slutten av uken kommer det også en oppsummering av hvordan det går her på bloggen! 



Så bli med da vel, hva venter du på? God helse, og kanskje en treningsbag kunne vært greit å få! 

God søndag!


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar