søndag 2. juni 2013

Hold formen i sommer

Sommerferien, med alt det gode den har å by på, står snart for tur! Noen har kanskje tatt velfortjent ferie allerede, mens resten av oss fortsatt har igjen den siste innspurten. Uansett hvordan det har gått til nå, og uansett hvordan det kommer til å gå med resten, så kommer sommerferien snart - enten man vil eller ikke!

Etter en stressende og travel eksamensperiode er det lov å glede seg til å endelig kunne slappe av. Og det skal man så absolutt bruke sommerferien til - slappe av og lade opp til et nytt semester! Men det er viktig å ikke legge de godt innarbeidede treningsrutinene våre helt på hylla, selv om det er ferie. Balansen vi har i hverdagen med et sunt kosthold og fine treningsrutiner må ikke vike totalt for sene sommerkvelder med reker og vin! Selvfølgelig skal man kose seg, det er ikke det, men det å få puttet inn litt trening her og der, kommer oss bare til gode! Om vi ikke får til de faste styrkeøktene og motbakkeintervallene, er det aller viktigste å holde kroppen i fysisk aktivitet på en eller annen måte, akkurat hvordan spiller ikke så stor rolle.

Sommer og fint vært byr på uendelige muligheter for å være fysisk aktiv, enten det er på land, i vann eller på en flott sandstrand! Her kommer noen gode tips til hva du kan finne på i ferien, uansett hvor du er, som vil være godt for både kropp og topp! Sommeren i Norge kan til tider være helt fantastisk; frodig norsk natur med alt fra fjelltopper til skjærgård, og mulighetene for å gjøre noe sprekt og samtidig artig, er mange. Mange trekker mot sjøen i sommerferien, og befinner du deg der - har du bokstaveligtalt et hav av muligheter.

Ved vann: 
- Finn frem de gamle vannskiene, wakeboardet, kiten eller ta en tur på windsurfebrettet.
- Hopp, stup og svøm - fysisk aktivitet i vannet er både tungt og skadeforebyggende.
- Padletur i kajakk tidlig om morgenen en vakker sommerdag noe av det mest idylliske jeg vet om!
- Finn frem morfars gamle robåt, og lar du han bli med på turen blir det en ekstra bra treningsøkt for deg.
Herlig!
På land:
- Fine løpeturer hører sommeren til, og det er få ting som er bedre enn å flytte løpeturene fra mølla og inn i skogen, eller langs en sandstrand ett eller annet sted i verden!
- Har du en bane eller en strand i nærheten, står det lite i veien for å by opp til en sandvolleyball- eller fotballturnering. Det er artig for både store og små!
- Sykkeltur i skog og mark, eller langs landeveiene, er en fartsfylt og spennende måte å holde seg i form på - og husk for all del hjelm.
Løpetur i marka eller langs stranden!

Sandvolleyball!




 Fjellturer og annet friluftsliv som hører den norske skog og fjellheim til har man forhåpentligvis tid til i ferien, og turistforeningen har uttallige tips til ulike turer du kan dra på.
- Styrketreningen skal vel heller ikke glemmes i ferien, og er du på hytta og langt unna treningssenteret kan du for eksempel lage dine egne slynger og henge opp i et tre. Oppskriften til det finner du her! Ellers er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre. Vannbøtter kan fylles og brukes til både bicepscurl og utfall, småsøsken kan løftes og brukes som belastning i knebøy og traktordekkene til farfar kan både hoppes på og veltes!

Kreativiteten har ingen grenser

Tungt og krevende!




















Nå har du i hvertfall få unnskyldninger for å ikke holde kroppen i form i sommer - det er bare du og ditt eget hode som setter grenser for hva du kan finne på! Ferien skal også brukes til å kose seg og slappe av, men husk på at treningsoppstarten etter sommeren blir dobbelt så tung om du sluntrer helt unna i ferien! :)

Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar