Gladnyhet; Allerede neste uke starter vi opp med TRX-gruppetimer slik vi har reklamert for både her på bloggen og på facebook.
Som jeg skrev her på bloggen for noen uker siden, hadde vi kurs med en av Norges to Master Trainers i TRX, Christina Therkildsen for å bli sertifiserte TRX-instruktører. Etter sertifiseringskurset har vi nå brukt tid på å sette rammer for hvordan vi ønsker at det nye timekonseptet vårt skal være, og er klare for lanserning allerede førstkommende uke - så her er det bare å glede seg!
Mandag 29. februar går første TRX-time av stabelen, og vår flinke og dyktige instruktør Ane leder an. I tiden fremover blir det TRX-time på Dragvoll mandager fra 12.30 - 13.15, onsdager fra 18.30 - 19.15 og søndager fra 15.00 - 15.45, hvor to instruktører kjører de ulike timene annenhver gang. På mandager blir det Ane og Caroline K, onsdager blir det Christopher og Audun, og på søndager blir det Eli og Camilla.
Den nye TRX-timen vår har fått navnet TRX-Styrke, og her blir det som navnet tilsier hovedfokus på styrketrening. Timen er lagt opp med enten supersett eller trisett med 8-12 repetisjoner for hver øvelse. Så i løpet av de 45 minuttene timene varer, er det lagt opp til at du skal få kjørt en ordentlig god og effektiv styrkeøkt for hele kroppen.
Som jeg skrev i forrige innlegg om den nye gruppetimen vår, er det mange fordeler ved å trene i slynger. For eksempel trener du både funksjonell styrke og øker fleksibiliteten, balansen og stabiliteten din på en gang, alle viktige elementer i hverdagen, og spesielt om du ønsker å bli både sterkere, raskere og i bedre form. Og det som er så utrolig fint med TRX, og slyngetrening generelt, er at dette er en treningsform for absolutt alle, uansett nivå og hva man ønsker å oppnå med treningen. Slyngetrening brukes i dag i alt fra skaderehabilitering til toppidrett, og vi ser også at bruken av slyngene på alle sentrene våre har blitt veldig populært.
Når man trener i slynger, kan man trene både armer og bein, underkropp som overkropp, men viktigst av alt er effekten denne treningsformen har på kjernemuskulaturen. Kjernemuskulaturen er en fellesbetegnelse for de aller innerste stabiliseringsmusklene: Transversus (mage) og Multifidene (rygg), muskler som befinner seg innenfor det ytre laget av muskulatur. I samarbeid med både de store muskelgruppene utenfor kjernemuskulaturen, samt bekkenbunnsmuskulatur og mellomgulvet, handler stabiliseringskontroll om et samarbeid av alle de overnevnte. Stabilitet er nødvendig for å skape effektive arbeidsforhold for musklene som er involvert i en bevegelse, og det sier seg selv at jo bedre kontroll man oppretter, og jo sterkere de stabiliserende musklene er, jo bedre arbeidsforhold vil de bevegende musklene få.
Oppsummert betyr dette at slyngetrening er en utrolig viktig og effektiv treningsform for både Ola og Kari Normann, for toppidrettsutøvere, for rehabiliteringspasienter og for deg som rett og slett ønsker å bygge en sterk, sunn og skadefri kropp - og gutter; dette er like viktig for dere om dere ønsker å kunne løfte tyngre og bli sterkere uten å påføre dere skader. I følge Olympiatoppen kan man derfor si at slyngetrening både forebygger skader og bidrar til økning av spesifikk prestasjonsevne, for eksempel når man trener styrke eller løper. Blir du overbevist? Da håper jeg vi ser deg på en av timene våre i tiden fremover!
Har du spørsmål om de nye timene våre? Ta kontakt med idrettsrådgiver Trine på trine.rishovd@sit.no.
Klem Nina