søndag 16. september 2012

Smidig workshop

Onsdag denne uken hadde en del av SiT-instruktørene workshop i timekonseptet smidig. Meningen med- og tanken bak å arrangere en slik workshop, er at flere instruktører skal få lære om, kjenne på og finne ordentlig ut hva en time med smidig innebærer! Vi gjør det også for at flere av instruktørene skal få interesse for timekonseptet, slik at det blir lettere å være vikar - og kanskje man etterhvert ønsker å ha en slik time selv. Denne høsten er det Marit Anne og Ingeborg som har smidig på Portalen, Anneli har på Gløshaugen, og Sofie har både på Gløshaugen og på Dragvoll. Workshopen ble ledet av erfarne og flinke Ingvild Vatten Alsnes.
Ingvild introduserer og informerer om smidig
Så hva er egentlig smidig? Under timebeskrivelser på sit.no/trening får du vite at smidig er en time med styrke, bevegelighet og avspenning inspirert av tai chi, yoga, pilates og ballett. 

Om konseptet forteller Ingvild følgende: "Smidig er en fusjon av ulike bodymind-klasser. Her henter man "det beste" fra alle verdener. Man blander fokuset på kropp og sjel fra tai chi og yogaens verden, med det mer kroppslige synet man finner i pilates og ballettens verden. Ikke bare er smidig en blanding av de ulike bodymind-konseptene, det er også en bodymind-time sett fra gruppeinstruktørenes side. Det vil si at man kan bruke musikk og instruksjon slik vi er kjent med det fra andre timer. 
Smidigkonseptet skal være publikumsvennlig, det blir derfor brukt små smakebiter fra de ulike retningene innenfor bodymindrepetoaret. Vi bruker musikk som vi analyserer på lik linje med andre klasser, og vi beskriver øvelsene ut i fra et anatomisk utgangspunkt. Dessuten designer vi klassen slik at den blir mest mulig forenelig med det vi oppfatter som en "god treningsøkt". Det blir derfor ikke like naturlig som i en yogatime å hente frem begrep som prana(energi/kraft), nadier(baner hvor energien flyter gjennom kroppen) og chakra (en form for strømbryter som muliggjør flyt av prana via nadiene). I stedet for å snakke om energibaner, kjenner vi til de fysiologiskeanatomiske virkelighet, og bruker dette som referansepunkter."

Ingvild hadde en eksempeltime helt på starten hvor deltagerene
fikk kjenne på hva konseptet smidig er!
En time med smidig inneholder altså en god blanding av forskjellige øvelser innenfor balanse og styrke (stående, fremover- og bakoverbøyninger, vridninger/rotasjonsøvelser, mageøvelser, opp/ned-øvelser, hvilestillinger), fokus på pusting, og ikke minst tøying og avspenning - alt for å gjøre deg litt mer smidig!

En del av workshopen gikk også ut på at hver deltager skulle lage en liten del av en time med musikk, for så å fremføre og instruere de andre - øvelse gjør mester :)

Marianne instruerer

Marthe og Anneli i dyp konsentrasjon!

Utfordrende og artig synes i hvertfall Marit Anne og Tuva!


Konsentrerte deltagere!
Ingvild veileder!
Anneli instruerer!


Mange fine balanseøvelser
Ikke bare-bare å holde balansen!
Har du ikke vært på en smidigtime før - er det bare å booke plass en passende dag, og hive deg med! Det er utfordrende, krevende og slitsomt - men også veldig artig! En litt annerledes og deilig time for kropp og sjel!

Nina









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar