søndag 12. juni 2016

Siste AktivUte

Aktiv Ute er et splitter nytt timekonsept som vi innførte på eksamenstimeplanen. Timen har frem til denne uken gått hver onsdag klokken 16, og har funnet sted i Høgskoleparken. Formålet med timen har vært at det skulle være ekstremt lav terskel for å bli med på en forfriskende og artig treningsøkt.

Sprekingene Ane og Christopher har hatt timen siden start, og har kost seg masse med å få lov til å holde time utendørs, som er første gang for Sit sin del. De har stillt opp uansett vær, og alltid med strålende humør og masse energi. Timen har vært inspirert av lek og morro, men med fokus på at man også skal få seg en god økt om man ønsker det. Til forskjell fra våre andre timer, har denne timen vært åpen for alle, uavhengig av om man er medlem hos oss eller ikke. Dette fordi vi så gjerne har ønsket å bidra med et aktivitetstilbud til alle eksamenslesende studenter i byen.

"Å ha AktivUte for oss har vært utrolig morsomt og lærerikt. Vi har fått utfordret oss selv og deltakerne med en variasjon av aktiviteter. Det morsomste for oss har vært å få mulighet av Sit idrett til å være med på å utforme et nytt timekonsept, som baserer seg på lavterskelsaktiviteter. For oss ble det da naturlig å legge opp til fysisk aktivitet som baserer seg på ulike lekaktiviteter. Deltakere har nevnt at det har vært godt å komme seg ut i parken for å trene, hvor man får oppholdt seg i friske og fine omgivelser kontra det å oppholde seg inne på treningsstudio. Samtidig er det flere som har sagt at det har vært morsomt å få rørt seg på en annen måte enn det man ellers gjør. Fra høsten av vil AktivUte fortsette. Et nytt semester, med nye og gamle studenter, gir flere muligheter til å utforske nye og annerledes timekonsepter. Vi ønsker dere alle hjertelige velkomne til AktivUte når høstsemesteret starter, hvor vi trener med lavterskelsaktivitet; lek, moro og mestring for alle!" 
- Ane og Christopher

På den siste timen tok jeg turen for å høre med deltagerene om hva de syntes om dette nye utendørstilbudet vårt, og Lene, Audun, Eli og Marit hadde følgende å si:

Hvorfor var dere med på aktiv ute, og har dere vært med før?

Eli: Jeg trengte litt frisk luft etter mye lesing inne. Også er det så bra at alle kan delta på timen. Dette var nytt for meg.

Marit: Jeg har vært på utveksling i år, og har derfor ikke kjøpt treningskort, så det passet perfekt! :)

Lene: Dette var min første gang på Aktiv Ute, det har krasjet med annen jobb tidligere, men er veldig glad for at jeg fikk det til denne dagen!

Audun: Fordi jeg har vært med før og syns det er kjempemorsomt å leke seg i form! Ja, jeg har vært med før.

Hva synes dere var det morsomste med timen?

Audun: Helt klart å knuse Eli i "Epleslang".

Eli: Variasjonen på lekene og den gode stemningen mellom deltakerne. Vi fikk både konkurrere mot og spille på lag med hverandre. 

Marit: Veldig kjekt at vi hadde stafett og leker som man ikke kan øve på på forhånd. Da er det nytt for alle og man trenger ikke grue seg for at noen er bedre enn andre. Det er bare til å kjøre på :)Hva var mest utfordrende?

Eli og Marit: Epleslang! Det var så tungt å springe opp bakken om og om igjen.

Audun: Det varierer nok veldig fra person til person. Konkurranseinstinktet mitt gjør at alle aktivitetene blir ganske utfordrende. "Epleslang" kan fort by på veldig høy puls og mye melkesyre, spesielt når du jobber opp og ned skråingen.

Synes dere det ble en god blanding av lek og passe mengde trening og aktivitet?

Lene: Jeg elsker å gjøre trening til lek! Da får man ofte brukt kroppen på forskjellige måter man ikke nødvendigvis er vant til, og så går tida kjempefort! Noen av aktivitetene fikk frem mye latter mens andre fikk opp pulsen veldig.

Audun: For min del så vil alltid slike leker bli trening.

Eli: Ja, selv om vi leker får vi pulsen opp! Motivasjonen til å gi alt kommer så naturlig, som at å forsvare erteposen din er det viktigste her og nå, haha. 

Marit: Ja, konkurranseinstinktet slår inn slik at man glemmer tanken om å trene for å trene, og koser seg mens tida flyr.

Kunne du tenkt deg å bli med igjen?

Eli og Marit: Ja, vi kommer tilbake i høst. Super måte å bli kjent med nye mennesker på! Pluss at det var gøy å rulle seg i gresset ;D

Audun: Så klart! Alle vet at fjerde gangen blir den beste :D

Lene: Ja! Kjekt å være ute, trene OG være sosial samtidig - win win win!
Så her har du det sort på hvitt - det er deilig og gøy å komme seg ut for å trene innimellom! Heldigvis fortsetter tilbudet til høsten, og Ane og Christopher gleder seg masse til å finne på nye aktiviteter og leker! 

Klem Nina


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar