onsdag 20. juli 2016

Tur til Lofoten

Jeg har alltid drømt om å dra til Lofoten. Dette stedet langt nord med spisse fjell som stiger rett opp fra havet, med hvite sandstrender og midnattssol. De siste årene har jeg hver sommer tenkt at i år skulle jeg få med meg noen og reist for å oppleve dette paradiset i nord, men hvert år har det blitt med tankene.I år, derimot, ble det endelig litt mer handling ut av tankene og drømmene. Christel, min gode venninne og tidligere kollega her i Sit foreslo i februar om vi ikke skulle få med noen flere og reise til Lofoten i sommerferien, og slik ble det. Vi fant ut at det er få som egner seg bedre til å dra på sporty ferie i nord enn våre venninner som også er våre spreke kollegaer her i Sit. Med på turen ble Marit Anne, Trine og Camilla som dere fortsatt kan treffe på her i Trondheim, og i tillegg fikk vi med oss både Elisabeth og Carina som sluttet for to år siden. Vi jentene var mye sammen da alle studerte og jobbet sammen i Sit, og har holdt kontakten siden det.
Da Christel og jeg satt oss ned for å starte planleggingen av turen tenkte vi at en uke holdt for å få med oss det vi ønsket, noe vi i ettertid har erfart at var litt knapt med tid. Da ingen av oss syv jentene hadde vært i Lofoten tidligere, prøvde vi å hente inn tips til turen fra de vi kjenner som har vært der, og fikk til slutt så mange gode tips at vi måtte begynne å velge ut hva vi skulle bruke tiden vår på. Vi ønsket en god blanding av ulike opplevelser, og fant ut at det å leie biler og ha med lavvo til å sove i ville gjøre oss veldig fleksible slik at vi kunne tilpasse oss endringer i både reiseopplegget og været underveis.
Vi hadde i utgangspunktet lyst til å kjøre fra Trondheim og opp for å få med oss enda mer av det nordlige Norge på turen, men på grunn av begrensninger i tid ble det til at vi alle sammen valgte å fly til Evenes og leie biler derfra. Så hadde vi laget et utkast til en reiseplan, men som også var åpen for endringer med tanke på vær og ønsker underveis. På grunn av forsinkelser i flytrafikken tok det noen timer før vi alle var samlet i Evenes første kvelden, og da fant vi ut at det var litt vel langt å kjøre helt ut til Å, som i utgangspunktet var planen. Det resulterte i opprigg av lavvo i midnatssol i en nydelig liten vik rett sør for Svolvær, noe vi var ganske fornøyd med. Fin utsikt å våkne til.
Første dagen våknet vi til strålende sol og spiste frokost i vannkanten. Marit Anne, Carina, Camilla og jeg fant også ut at vi skulle bade i det iskalde vannet, og laget en "badepakt" som innebar at vi lovet hverandre å bade hver eneste dag under reisen, uavhengig av vær og temperatur. Vi kjørte så helt ned til Å, det sørligste punktet i Lofoten som er tilgjengelig med bil, og tok en liten rundtur i det bitte litte sentrumet. Etter det ble dagen brukt til å gå Reinebringen (442 m.o.h.).


På sightseeing i Å.
På vei opp til Regnebringen.
Sporty jenter på toppen, med utsikt over flotte Reine.

Dagen etter tok vi med oss tingene våre og gikk til over til Kvalvika, som ble vårt nye overnattingssted. Påfølgende dag tok vi turen opp på Ryten (543 m.o.h), som ga helt topp utsikt over store deler av Lofoten. På vei over til Kvalvika. 
Kvalvika
Jenter på tur
Utsikt fra lavvoen.
Koser oss!
På vei opp til Ryten.
De påfølgende dagene hadde vi mye på programmet. Blant annet ribbtur, havørnsafari og dåp av ny hurtigrutebåt i Svolvær, besøk på Trevarefabrikken i Henningsvær, fjellturer og kajakkpadling.


Klare for båttur! 
Marit Anne og jeg fikk lov til å snekre litt på Trevarefabrikken!
Spreke jenter på toppen av Festvågtind (541 m.o.h)
Utsikt over Henningsvær.
Stas med dåp av ny Hurtigrutebåt!
Fjellgeiter!
Koser oss ved Trevarefabrikken.
Alt i alt var det en helt fantastisk tur til Lofoten! Og jeg er helt sikker på at det at jeg dro på tur med akkurat disse jentene var avgjørende for at turen ble så bra som den ble. Mer energiske, positive, morsomme og sporty jenter skal man lete lenge etter! 

Fortsatt god sommer!


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar