søndag 17. januar 2016

Fakkeltog med OL-ilden og DNT ung Trøndelag!

I februar er det duket for ungdoms-OL på Lillehammer, hvor det kommer deltakere fra over 70 ulike nasjoner. Den olympiske ild ble tent i Hellas 1.desember, og har endelig ankommet Norge. OL-ilden er nå på reise gjennom vårt landstrakte land, og 19. januar står Trondheim for tur. DNT ung Trøndelag har gleden av å være en del av programmet, og arrangerer fakkeltur opp til toppen av Våttakammen etter markeringen i Trondheim Spektrum. Jeg har tatt en prat med superspreke Celiné, som både trener her hos oss i SiT Idrett, og er markedsansvarlig for DNT ung Trøndelag, og som vil ha med alle byens spreke studenter på arrangementet!

Celiné forteller at grunnen til at OL-ilden nå er på reise gjennom Norge er for å løfte frem unge ildsjelder i alle våre 19 fylker. Flammen kom med fly fra Hellas, og startet så sin vandring i Finnmark. Målet er at den skal være fremme på Lillehammer til åpningsseremonien i Lysgårdsbakkene 12.februar. Og før den neste uke kommer hit til Trondheim har den vært innom Alta, Tromsø, Bodø og Steinkjer, og skal innom 21 byer totalt. I hver fakkelby er målet å hedre én ung ildsjel.

Med sine 286 moh er Våttakammen i Bymarka et av byens fineste utsiktspunkt. I tillegg er toppen lett tilgjengelig, og ligger bare ca 1 km opp i marka fra vestsvingen ovenfor Ila. Med storslått utsikt over Trondheim by og Munkholmen er det en tur som passer for alle og en hver. Det blir felles avgang fra Ila kirke klokken 17.00. Og på toppen av Våttakammen serveres det både suppe og foccacia, og i tillegg blir det live sang fra studentkoret Candiss. Både «OL floka» og «Se ilden lyse» står selvsagt på programmet. 
Høres ikke dette hyggelig ut? Alt du trenger å gjøre er å møte opp med gode og varme klær, og møte opp utenfor Ila kirke tirsdag 19. januar klokken 17.00! DNT ung Trøndelag håper at akkurat DU blir med på å lage tidenes lengste fakkel- og hodelykttog på vei mot toppen av Våttakammen. 


Celiné lover at dette kommer til å bli utrolig gøy, og noe du ikke vil gå glipp av! Så, er du student, har du kanskje lyst på gratis middag? Bli kjent med bymarka? og kanskje har du lyst å komme på TV? Alt dette får du med deg om du møter opp 19. januar utenfor Ila kirke. Og skal du være sikker at det blir nok av den varme og deilige suppen, bør du gå inn og sette deg som attending på denne facebook-eventen.

Kort oppsummert:

Utstyr: Ta på varme klær og sko, lue, votter, ta med en sekk med ekstra klær, varm drikke og eventuelt et sitteunderlag. Lommelykt / hodelykt er det viktigste du må huske til denne turen. Ta med ekstra batterier.

Oppmøte: I god tid før klokken 17 – avmarsj 17.00.

Sted: Ila kirke.«Vi ønsker at dette blir en fin tur for deltakerne og dersom det er klar himmel vil det også være utrolig fin utsikt over byen. Planen er at vi skal få laget et stort fakkeltog, med kjempe god stemning, og hvor så mange som mulig er med og får en god turopplevelse. Det hadde vært veldig gøy om fakkeltoget i Trondheim blir et av de større, om ikke det største! Vi ønsker at dette blir et arrangement hvor deltakerne sitter igjen med «god-følelsen», hvor de har kost seg fra begynnelse til slutt. Målet er at det skal bli så bra og stemningen skal være så god at det motiverer og frister til deltakelse på flere turer og arrangement i DNT ung Trøndelag regi.» 
- DNT ung Tøndelag


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar