fredag 25. september 2015

Workshop

Det er endelig fredag, og nok en treningsuke er straks omme. Vi her i SiT Idrett brenner for at du som medlem skal få så gode treningsopplevelser som mulig når du trener hos oss. Dette gjelder alt fra opplevelse av gruppetimene våre, tilgjengelig utstyr i styrkerommene, kundeservice fra ansatte og administrasjonen, og gjennom treningsveileder- og PT-tilbudet vårt.

Som du kunne lese på bloggen forrige uke, tilbyr vi gratis treningsveiledning her i SiT Idrett. En 40 minutters time hvor du kan få hjelp til det du måtte trenge når det kommer til trening og fysisk aktivitet. Vi  har denne høsten ansatt flere nye veiledere, og nå finner du oss godt representert på alle sentrene våre. 

Ett av målene våre her i SiT er at du som medlem skal kunne få så og si den samme hjelpen uansett hvilket senter og hvem av veilederene du besøker. Ulike bakgrunner og ulik erfaring vil alltid gjøre veiledningene litt forskjellige, men i all hovedsak skal vi tilby det samme. 

Dette vil altså si at om du ønsker hjelp til å sette opp et treningsprogram for styrke eller kondisjon, holder vi oss til samme retningslinjer og innenfor samme rammer. Våre råd baseres stort sett på faglitteratur og forskning, og det er viktig for oss at vi er trygge på at rådene vi gir er forankret i vitenskapen. Du kan altså være trygg på at vi som jobber som veiledere ikke kun har lest oss opp på diverse forum og nettsider uten særlig stor faglig tyngde. 


På bakgrunn av dette hadde vi torsdag denne uken en workshop hvor vi gikk gjennom øvelsene knebøy, markløft, skulderpress og hipthrust. Vi gikk grundig gjennom øvelsene, diskuterte de vanligste feilene man gjør, og hvilke råd og tips man kan komme med for å unngå at det løftes feil. Vi kom også frem til en mal for hvordan vi her i SiT skal instruere og hjelpe til med disse øvelsene, igjen slik at du skal få samme hjelp uansett hvem av veilederene som hjelper deg. Vi diskuterte også utfordringer knyttet til øvelsene både for nybegynnere og viderekomne, og satt opp en del alternative øvelser som kan være gode å jobbe med.



Så nå er det bare å komme og spørre om hjelp. Vi er her for å gi deg et dytt i riktig retning, og med et ønske om at du skal trene både effektivt og skadefritt. 

Ønsker dere en sprek og herlig helg!

Klem fra Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar