søndag 26. juli 2015

Rolig langkjøring

I forrige innlegg kunne du lese treningstipset om utendørs motbakkeintervaller, og kanskje har du allerede rukket å prøve det ut? Denne uken kommer det enda et treningstips til hva du kan finne på nå som det er sommer og ferie, og perfekt å trene utendørs. På godværsdager med litt ekstra tid, er det en utrolig fin opplevelse å komme seg ut i skog og mark, spesielt i kontrast til mye av innendørstreningen mange av oss gjennomfører resten av året.Rolig langkjøring er en enkel og grei treningsform som krever lite annet enn et par gode joggesko, tilgang på passende terreng og gjerne en treningskamerat. Økten kan du gjennomføre i pratetempo, altså ganske lav intensitet, og heller holde på litt lenger enn du pleier. Det er lurt å variere treningen litt, og det er sjeldent vi har tid til å ta oss de lange, fine løpeturene i en ellers så travel studiehverdag.For noen dager siden var jeg ute på en kjempefin langtur med min venninne Ellen her i Boston. Og da de fleste dager byr på stekende solskinn og gradestokken langt over 20 +, var det deilig å løpe tidlig på morgenen før det ble alt for varmt. 


Vi kan kanskje ikke skryte så mye av sommerværet i Trondheim for tiden, men er det fortsatt deilig å legge ut på langtur i Bymarka eller Estenstadmarka selv om været ikke er på topp. Noen av de aller beste løpeturene jeg har hatt er i søle og regnvær, så lenge man kler seg godt.

Når man jobber på så lav intensitet, sone 1 til sone 2, bør økten ha en viss varighet, og alt fra 45 minutter til 2 timer er bra! 

God tur!


Sommerklem fra Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar