onsdag 4. februar 2015

Er du motivert?

Hva vil jeg egentlig? Er jeg på riktig vei? Hvordan skal jeg klare å nå målene mine? Hvilke tiltak må jeg gjøre? Hva ønsker jeg å få til i løpet av 2015?

Motivasjon defineres gjerne som "de biologiske, psykologiske og sosiale faktorene som aktiverer, gir retning til og opprettholder atferd i ulike grader av intensitet for å oppnå et mål". 


Vi har alle ønsker om ting vi har lyst til å få til eller oppnå, kortsiktige og langsiktige mål vi setter oss og ønsker å nå. Alle mennesker har et potensiale til å klare å få til det man ønsker, selv om veien dit kan virke lang og kronglete, og målet veldig langt unna. Det krever ofte strukturert og målrettet arbeid, og det vanskelige kan være å finne svaret på hvorfor man skal fortsette, og ikke gi opp selv om det er tøft underveis. Det handler om å finne sin egen motivasjon, uavhengig av om den kommer innenfra eller styres av eksterne faktorer.
La 2015 bli året der du bestemmer deg for at du faktisk skal nå målene du setter deg. Ikke la det bli nok et år hvor målene blir med drømmene - la drømmene dine bli virkelighet. Det kan virke litt klisjéaktig, men det er faktisk lov å forsøke å realisere egne drømmer. Om målet bare er at du skal gjøre det litt bedre på skolen, få til én ekstra treningsøkt i uken eller legge deg en halv time tidligere enn du klarte i gjennomsnitt i fjor, er det absolutt verdt å jobbe for. 


Sett deg ned og lag en liste over hvorfor du ønsker å nå ett eller flere mål. Lag så en plan for hvordan du skal klare det, og start med å jobbe systematisk ut fra planen du har laget. Og så er det viktig å huske på at det verken er flaut eller farlig å spørre andre om hjelp. Hos oss i SiT Idrett kan du booke en gratis veiledningstime med en av treningsveilederene våre, eller så kan du få hjelp av en av våre personlige trenere - bare å forhøre seg i resepsjonen på ett av sentrene våre eller sjekk ut tilbudet på nettsiden vår


Ingenting er umulig - og 2015 er året du skal nå målene dine! :)

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar