torsdag 12. februar 2015

Morgentrening i Armfeldtsalen

Visste du at du har mulighet til å benytte de store hallene på idrettsbygget gløshaugen til egentrening? Og at det i Armfeldtsalen, altså den minste av de to hallene, befinner seg masse knallbra utstyr som du kan bruke? Det eneste kriteriet er at ingen har booket hallen eller at den er reservert for gruppetimer/trening, og selvfølgelig at du rydder opp etter deg og ikke tar med noe utstyr ut av hallen!Onsdag denne uken skulle Karoline og jeg trene styrke i styrkerommet på gløs, og selv om vi visste at det i løpet av morgentimene gjerne er veldig fullt, var vi ved godt mot. Likevel ble vi overrasket over hvor utrolig mange som faktisk hadde tatt turen på trening denne onsdags morgenen, og da vi kom ned i det stappfulle styrkerommet foreslo Karoline at vi heller skulle ta turen opp i Armfeldtsalen og leke oss med utstyret der oppe. 


Vi gikk opp i salen og fant fram ulikt utstyr. Vi hang opp to slynger, fant frem bulgarian bags, kettlebells og matter, i tillegg til at vi hang opp pull-ups-stativ. Så bestemte vi oss for å kjøre et tabata-opplegg med følgende øvelser:


- Knebøy med kettlebells
- Ab-crunch i slynge
- Skulderpress med bulgarian bags
- Hamstringcurl i slynge
- Ulike modifiserte varianter av pull-ups
- Utfall med bulgarian bags
- Ryggliggende sykling og beinsenk på matte
- Ettbens markløft med kettlebells
- "Supermann" på matte

Vi la opp økten til 20 sekunders arbeidsintervaller med 10 sekunders pause mellom. De vil altså si at for hver øvelse jobbet i vi 20 sekunder, hadde pause i 10 sekunder og gjentok dette åtte ganger for hver øvelse. Mange av øvelsene plukket vi fra Stærk!-timene vi har her i SiT, og begge ble skikkelig gode og slitne! En knallbra start på dagen med en hard, intensiv og effektiv treningsøkt!Ta turen opp i Armfeldtsalen hvis det er ledig neste gang du skal trene, og prøv deg frem med alt som finnes av utstyr! Bare husk de to tingene jeg nevnte ovenfor: rydd opp etter deg - og ikke ta med noe utstyr ut av hallen! 

Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar